A vártnak megfelelően a Magyar Kupa döntőbe a két legesélyesebb csapat került. A Veszprém felett 4-0-ás sikert aratott Haladás ellenfele a címvédő és az elődöntőben 6-3-ra nyert Berettyóújfalu volt. Nagy kérdés volt, hogy sikerül-e a szombathelyi együttesnek élnie a hazai pálya előnyével és a szurkolók buzdításával?!

Azonban az aranyérem megszerzése nem csak ezekben keresendő. A döntőre több ezer néző volt kíváncsi, egyedül a pálya hosszanti irányában lévő – vendégszektor volt erősen foghíjas. A találkozót a szombathelyiek kezdték jobban, hiszen először Dávid Richárd, majd a 12. percben Horváth Péter is betalált. Ekkor úgy tűnt, hogy sima lehet a vége.

Persze a Bajnokok Ligájában edződő, több légióst is alkalmazó MVFC-t hiba lett volna korán leírni. Hiába a kétgólos hátrány, sikerült újítani a Berettyónak és előbb Gál István köszönt be, majd közvetlen a szünet előtt Yubero is betalált. Ennek eredményeként 2-2-vel vonulhattak öltözőbe a csapatok, azonban a szurkolók rendkívül optimisták voltak.

A lelátón néhány szombathelyi szimpatizánst kérdeztünk, hogy sikerülhet-e a győzelmet megszerezni?! Kivétel nélkül mindegyikük azt mondta, hogy nehéz mérkőzést játszik a Haladás, de nem lehet kérdés ki nyeri a meccset! Talán ezt hallották a zöld-fehér mezben játszó labdarúgók is, akik újult erővel érkeztek a második félidőre.

Mindkét oldalon akadt kisebb helyzet, de Madson nem tette meg azt a szívességet, hogy a játékrész addigi legnagyobb ziccerét kihagyja. A légiós közelről, egy keresztbe lőtt labdát juttatott a kapuba. Ezt követően a vendégek igyekeztek beszorítani a vasi együttest saját kapuja előterébe, de ez nem sikerült maradéktalanul.

Elég csak Dávid Richárd emelésére gondolni, aki kiszorított helyzetből, egy védő szorításával kis híján növelni tudta az előnyt. Következett az idegőrlő hajrá, amit a MVFC időkérése alapozott meg. Azonnak öt-a-négy elleni játékra váltottak, a Haladás pedig gyémánt alakzatot felvéve próbálta megszállni a kapu előterét – tették ezt nagyon jó hatásfokkal.

Két komolyabb kísérlet közül az egyiket Alasztics, a másikat Dróth blokkolta. Ráadásul az utolsó percben Vas használta ki testi adottságait és hosszú lábának köszönhetően előbb labdát szerzett, majd sprintje végén, estében az üres kapuba passzolt. A hátralévő időben már nem tudott mit kezdeni a labdával a címvédő, így rendkívül jó játékkal nyert a Haladás.

Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu 4-2 (2-2)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Simic, Dávid, Vas.
Csere: Sásdi – Horváth P., Sipos, Madson, Dróth, Gerencsér, Péter, Martinez, Vidák
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dávid 8′, Horváth P. 12′, Madson 26′, Vas 40′ illetve Gál 14′, Yubero 19′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!