A Tatai SE a női amatőr élvonal zöld csoportjában a legtöbb pontot kapta és egyben a legkevesebbet is dobta, így a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület számított az összecsapás favoritjának. Főleg, hogy a SzoESE versenyben van a dobogós helyekért. Jelenleg Szabó László együttese pontazonosságban, de rosszabb kosáraránnyal áll csak az ötödik helyen.

A hosszú út vagy a korai kezdés miatt, de a derbit a hazaiak kezdték jobban. A vendégek Püspöki pontjaival operált. Sikerült a vezetést is megszerezni, de a lelkes tatai lányok mindig beérték a SzoESE csapatát. Az első negyed végén Sándor duplájával tudott 3 egységnyi előnyre szert tenni a vasi alakulat, ekkor még úgy tűnt, hogy nehéz lesz a vége.

A folytatásban aztán Koltay szórt egy triplát, majd Jakubovics is elkapta a fonalat, így tovább nőtt a csapatok közti különbség. Egyedül Rozsics okozott megoldhatatlan problémát. A hazaiak centere végig játszotta a találkozót és 20 pontja mellett leszedett 13 lepattanót is. A vendég oldalon viszont jobb volt a csapategység.

Ha kisebb hullámvölgybe is kerültek a szombathelyi lányok, mindig akadt valaki, aki átsegítette az együttest a nehéz pillanatokban. Így történt ez a szünet után is, amikor Szabó-Haklits Zsuzsa talált be a hárompontos vonalon túlról. Ekkor már a lényeges kérdés eldőlt, hiszen több mint húsz pontos volt a SzoESE előnye.

Szabó László pedig élt a lehetőséggel és minden játékosának lehetőséget biztosított. Tanítványai nem is okoztak csalódást, hiszen minden pályára lépett SzoESE kosaras szerzett pontot a Tata ellen. A 90-58-as végeredményt a szombathelyiek tehetséges fiatal játékosa Balogh Viktória állította be. Ezzel a sikerrel pedig továbbra is őrzi előkelő helyét a vasi együttes a tabellán.

Tatai SE – SzoESE 58-90 (16-19, 17-27, 13-24, 12-20)

SzoESE: Jakubovics 15/3, Püspöki 13/9, Balogh V. 11, Szabó-Haklits 20/12, Plózer 7.
Csere: Koltay 9/9, Mezősi 8/3, Dervalics 3/3, Sándor 2, Soós 2.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!