Sokan még szkeptikusan tekintenek az e-sportra, amely az új nemzedék számítógépes játékait emeli új szintre. A sport és stratégiai játékokkal az idejüket mulató fiatalok között, egyre nagyobb teret kapnak a versenyek, versenyeztetések is. Ázsiában és az Egyesült Államokban hosszú ideje rendeznek tornákat, világbajnokságot is.

Az öreg kontinens kicsit késve csatlakozott bele ebbe a véráramban, de már több országban akadnak fizetett e-sportolók, akik komoly edzéseken vesznek vesznek részt. Az óriási szponzori pénzeknek köszönhetően valóban egy széles világ nyílik meg a playereknek valamint a nézőknek is, hiszen már milliós nézettséggel rendelkeznek a nagy tornák.

Hazánk még csak gyerekcipőben jár az e-sport területén, ezen kíván változtatni az eSport Szombathely sportegyesület. Az eddig is tevékenyen dolgozó klub vezetősége nemcsak versenyeztetésekben volt jelen, hanem Vas megyei középiskolások számára mutatták meg a sportág szépségét és megannyi árnyoldalát is, amelyre fel kell készülni.

Hétfőn a Városháza sajtótermében dr. Horváth Attila, sportért felelős alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy a város vezetése szeretné, ha mielőbb regionális élsportra és közösség építésére alkalmas központ létesülhetne. Ehhez az önkormányzat 1 millió forinttal járul a megvalósításhoz és a megfelelő helyszín megtalálásában is segít.

Halmos Máté, az eSport Szombathely elnöke kifejtette, hogy jó játszani és szeretné, ha a fiatalok teljes képet kaphatnának a sportágról. Ehhez pedig igyekeznek mindent biztosítani, hiszen az eszközpark mellett szükséges orvosi vagy akár pszichológusi szakvéleményre is. Fontosnak tartja, hogy a családi kapcsolatok oldottak legyenek és ne feszültségforrás legyen a videojáték.

A tavaly már megkezdett iskolai programokat idén is szeretné folytatni az egyesület és amint megtalálja a megfelelő otthonát az eSport Szombathely akkor képzésekre, előadásokra és versenyeztetésekre is sor kerülhet. Ezekre a programokra pedig nemcsak a fiatalokat, hanem mindenkit, aki játékos kedvűnek érzi magát, hiszen ahogy Halmos Máté mondta: “A videojáték mindenkié!”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!