Hosszú időt kellett kivárnia a Lorigo Táncsport Egyesületnek, de úgy tűnik megérte. Tizenkét esztendővel ezelőtt rendezett utoljára ugyanis Tíztánc Országos Bajnokságot. A szövetség eddig saját égisze alatt, a fővárosban bonyolította le ezen versenyeit, ezúttal viszont hazánk 100 egyesülete pályázhatott a rendező szerepére. A sors úgy hozta, hogy Szombathely adhatott otthont a megmérettetésnek.

A hosszas előkészületet követően február 22-én bonyolították le az országos szezonnyitóként is szolgáló erőpróbát. A Lorigo TSE hét párossal vett részt a versenyen, többen pedig a végső győzelemre is esélyesek voltak. A rendezvénynek ezúttal is az Agora Művelődési és Sportház adott otthont, amely természetesen zsúfolásig megtelt szurkolókkal.

A táncosoknak a lehető legjobb formájukat kellett hozni egész nap, hiszen már délelőtt megkezdődtek a küzdelmek. Az első kör után kora délután már az elődöntőkben bizonyíthattak a résztvevők. Majd az ünnepélyes megnyitóra került sor, ahol Horváth Soma alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és ígéretet tett, hogy az önkormányzat mindig segítő kezet nyújt a különböző sportrendezvények megszervezésében is.

Mint ismert a város elöljárói 2 millió forinttal segítették a Lorigo TSE pályázatát. A hangulatra és a látványra sem lehetett panasza a több száz nézőnek, akik hazai érmeseknek is tapsolhattak. Fontos volt az egyesületnek a jó kezdés, hiszen Faludiné Lovas Henriette művészeti vezető elmondta, hogy szombaton már újabb helyszínen kell bizonyítania tanítványainak.

EREDMÉNYEK
Gyerek nyolctánc döntő
1. hely Lepsényi Gábor – Faludi Olívia Zita

Junior I Tíztánc
3. hely Tóth András – Ávár Kornélia
7. hely Faludi Bálint – Paksa Luca

Junior II. Tíztánc
1. hely Kovács Ádám – Faludi Eliza Eszter
5. hely Tóth Zoltán – Kránitz Anna Boglárka

Felnőtt
1. hely Gombkötő Balázs – Laskovics Petra

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!