Profi pályafutása során 26-odszor állították ki Sergio Ramost, a Real Madrid labdarúgóját, akinek szerdán a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén (1–2) az olasz Daniele Orsato mutatta fel a piros lapot.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok középhátvédnek ez volt a negyedik piros lapja a Bajnokok Ligájában (124. fellépésén), amivel beállította a rekordot. Korábban a holland Edgar Davids és a svéd Zlatan Ibrahimovic egyaránt négyszer-négyszer jutott a kiállítás sorsára.

A 33 esztendős spanyol futballista nem csak a BL-ben rekordtartó. Neki van a legtöbb kiállítása a La Liga (20) és a Real Madrid (26) történetében.

Érdekesség, Ramos a spanyol válogatottban még nem kapott piros lapot – igaz, a sárga lapok tekintetében ott is csúcstartónak számít.

A négyszeres BL-győztes védő az előző idényben sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott a nyolcaddöntő visszavágóján, s idén sem számíthat rá csapata. A Real Madrid tavaly – Ramos nélkül – 2–1-es előnyről kiesett az Ajaxszal szemben a legjobb tizenhat között.

Emlékeztetőül…

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) 1–2 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Orsato (olasz)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Varane, S. Ramos, F. Mendy – Valverde, Casemiro, Modric (Lucas Vázquez, 84.) – Vinícius Jr. (Bale, 75.), Benzema, Isco (Jovics, 84.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
MAN. CITY: Ederson – Walker, Laporte (Fernandinho, 33.), Otamendi, B. Mendy – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva (Sterling, 73.) – Gabriel Jesus. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Isco (60.), ill. Gabriel Jesus (78.), De Bruyne (83. – 11-esből)
Kiállítva: S. Ramos (86.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!