Minden mérkőzés egy bajnoki döntő – ebben a felfogásban állt neki a tavaszi felkészülésnek a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapat. Mátyus János vezetőedzővel úgy fest valóban új impulzusok érik a gárdát és ez már nemcsak a mutatott játékban, hanem az eredményességben is meglátszik. Ráadásul kis szerencsével a Honvédot is búcsúztathatták volna a vasi futballisták a Magyar Kupában.

A Dorog elleni hangolódást némiképp beárnyékolta a csapathoz visszatérő és a szurkolók egyik nagy kedvencének, Schimmer Szabolcsnak a sérülése. A jobboldali védő úgy fest hosszabb ideig nem állhat rendelkezésre, viszont visszatért Rózsa Dániel, bár a kezdőben az eddig jó formában védő Verpecz kapott helyet. Régi ismerősből sem volt hiány, hiszen a vendégek kapuját a Szombathelyről induló Mursits Roland védte.

Gyorsan túlestek a csapatok az ismerkedésen, hiszen már a középkezdést követően egymásnak estek a felek. Először a vendégek okoztak zavart a szombathelyi védelemben. Földi használta ki a zöld-fehér védők bizonytalanságát és lőtt, de kísérlete elkerülte a kaput. Ezután Mursitsot tesztelte Tóth, de párharcukat a kapus nyerte.

Aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás. Kiss szemfüles passza Medgyest találta meg, aki 11 méterről nem hibázott. A gól után alábbhagyott a támadókedv és inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A vendégek nem tudták átjátszani a hazai védelmet, míg a Hali gyors ellentámadásokra próbálta helyezni a hangsúlyt.

Egy kósza Devecseri fejessel próbálkozott még a szombathelyi együttes az első félidőben, de az eredmény nem változott. A bevett forgatókönyv szerint, ezúttal is a szünetben, csereként állt be Farkas, aki eddig remekelt új csapatában. Ezúttal viszont erre nem került sor, mert szép lassan, csendben telt a második játékrész első fele.

A félidő derekán Paudits életerős kísérletét hárította Verpecz, de ezen kívül sok dolga nem akadt a kapusoknak. Hiába birtokolta többet a játékszert a Dorog, nem sikerült feltörniük a vasi reteszt, míg a Haladás jobbára csak védekezett a találkozó végéig. Főleg az első félidőben mutatott játékával sikerült begyűjteni a három bajnoki pontot Mátyus legénységnek.

Szombathelyi Haladás – Dorogi FC 1-0 (1-0)

Haladás: Verpecz – Tóth D., Jagodics, Devecseri, Bosnjak – Kiss B. (Illés), Szekér – Medgyes (Farkas), Jancsó, Rácz (Tóth B.) – Tóth-Gábor.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes 11. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!