Nehéz mérkőzés várt a Haladás Szombathely együttesére. A női extraligában érdekelt vasi együtteshez a közvetlen rivális Jászberény látogatott. A zöld-fehér csapatot az utóbbi hetekben, hónapokban valóságos sérüléshullám sújtotta, így sokszor kényszer megoldásokban kellett gondolkodnia Leiszt Máté vezetőedzőnek. Szombat este viszont a szebbik arcát mutatta a házigazda.

Genesis Miranda helyén Péteri Vanda kezdett a Jászberény ellen, ez pedig a vendégeket zavarhatta meg, hiszen zsinórban négy pontot szerzett a vasi alakulat. Persze gyorsan rendezte sorait a jászsági csapat és sokáig fej-fej mellett haladtak a játszma során. Lescay és Császár ütéseire, nyitásaira viszont nem volt ellenszere Mészároséknak, így lépéselőnybe került a vasi együttes (25-19).

A második játszma elején gyorsan időt kellett kérnie a szombathelyiek vezetőedzőjének, hiszen csapata 0-5-tel kezdett. Ezután viszont visszajött a Haladás és az összeszedett nagy hátrány dacára 20-20-nál beérte ellenfelét a szurkolók legnagyobb örömére. Császár ekkor ellenállhatatlan volt, de Wallner és Vacsi is hozzátette magáét, hogy a Hali növelje előnyét (27-25).

Két szettes hátrányban sem adta fel a vendég együttes és Borsos irányításával meglépett a Jászberény. Leiszt Máté előbb időkéréssel, majd cserével próbálta felrázni tanítványait, de ez nem sikerült. A játszma hajrájában kiválóan célzott és ütött a Ventura-Silchenkova páros ezzel pedig felzárkózott és nyílttá tette a meccset a jászsági együttes (18-25).

Az utolsó felvonásra aztán összeszedte minden erejét a szombathelyi együttes és gyorsan lépéselőnybe is került. A Jászberény azonban nagyon jól tartotta magát és többször megpróbált felzárkózni. Hiába minden erőlködés, mert 2-3 pontnál szorosabbra nem sikerült szűkíteni a hátrányt. Így hatalmas tartásról tett tanúbizonyságot ezen az estén a Haladás, amely teljesen megérdemelt győzelmet aratott (25-20).

Haladás Szombathely – Jászberény 3-1 (19, 25, -18, 20)

Haladás: Császár, Lescay, Péteri, Wallner, Vacsi, Čičić
Libero: Lojen, Zoltán
Csere: Szendrődi, Marton, Csóka
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!