Nem kényeztetett el bennünket a tél, az évszaknak megfelelő időjárással, csapadékkal, de szép lassan hozzászokott mindenki, aki kilátogatott az elmúlt hetekben, hónapokban a szombathelyi Műjégpályára. Varga Jenőnek, a Városi Szabadidősport Szövetségnek valamint a SZOVA Zrt-nek köszönhetően azonban a korcsolya továbbra is a legnépszerűbb program volt ebben az időszakban.

Megannyi program és rendezvény mellett idén is testnevelés órák összevonásával ingyenes belépéssel vehettek részt a diákok a jeges foglalkozásokon valamint ismerkedhettek meg a sportág szépségeivel. Aki pedig elsajátította a korcsolyázást akár versenyeken is indulhatott, amelyből akadt bőven. Hétköznap a diákokon, a hétvégén a családokon volt a sor, hogy számot adjanak tudásukról.

A 33. szezon is tartogatott újdonságot és érdekességet, amelyért megérte kilátogatni a Műjégpályára. Varga Jenő rendezvényein pedig már generációk nőttek fel, így nem érte meglepetést a szervezőket, hogy rendszeresen érkeznek családok, bátor vállalkozók Szlovéniából és Ausztriából. A szombati Szezonzáró Jéggálára is érkeztek a szomszédos országból.

A Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. ezzel a rendezvénnyel szerette volna keretbe foglalni a jeges szezont, megkoronázva az elmúlt heteket. Ezúttal a korábbi versenyeken látott és kipróbált eszközök is előkerültek valamint a mókás külsőt kölcsönző sapkák is, amiben közös bemelegítésre is sort kerítettek a kicsik illetve a nagyok.

Morva Judit képei

A csípős télies hőmérséklet és a tavaszi napsütés közönségcsalogató feltételeket biztosított, így szép számmal álltak rajtvonalhoz a próbázók. A vasárnapi közös csúszást követően megpihenhetnek a fakutyák és a korcsolyák, hogy egy rövid idő múlva szélesre tárja az érdeklődők előtt kapuit a szombathelyi Tófürdő is.

Eredmények

Gyermek:
leány 1. Nemesi- Mitterstiller Liza 2. Zakar Borka 3. Nemesi-Mitterstiller Letti
fiú 1. Zakar Zolta 2. Varga Laci 3. Tóth Ármin

Serdülő:
leány 1. Nemesi- Mitterstiller Míra 2. Varga Kata 3. Babos Blanka
fiú 1. Takács Benedek 2. Vágfalvi Kristóf 3. Takács Dániel

Junior:
leány 1. Punger-Zay Lea 2. Varga Zoé 3. Major Lilla
fiú 1. Koller Ágoston 2. Tamás Péter 3. Marton Gergely

Felnőtt:
nő 1. Reiner Dóra 2. Kovács Edit 3. Simon Anikó
férfi 1. Tóth Szabolcs 2. Smehák György 3. Sághy László

Különdíjat kaptak a felnőtt nőknél: Dr Mórocz Míra, Morva Judit és Danyi Tímea

Megválasztották a 33 Jégszezon legsportosabb családját a 13 verseny összetett pontszáma alapján. Az idei évben a Nemesi család (nagymama, szülők és a három Nemesi-Mitterstiller lány) érdemelte ki ezt a kiemelkedő díjat. Varga Jenő elmondta, hogy áprilisban folytatódnak a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség versenyei a roller a BMX, a futóbicikli és a görkorcsolya versenyekkel a Sportliget új görkorcsolya pályáján, illetve a Vargaréna Skate Park helyzete új színhellyel megoldódik, akkor az extrém sportok versenyei is megrendezésre kerülnek majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!