A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei a 17. fordulóval folytatódtak a hétvége során: a szeles időben sokszor megtréfálta a kapusokat a labda, még szögletgól is született, ám akadt olyan összecsapás is, ahol nem rezzent meg a háló a 90 perc alatt.

Kezdjük összefoglalónkat a Körmend és az Egyházasrádóc összecsapásával. Mindkét együttes gyengén kezdte a tavaszi szezont, előbbi a Celldömölk, utóbbi a Répcelak elleni vereséggel indította a 2020-as évet. A találkozón az idei szezonban nem túl sűrűn előforduló gól nélküli döntetlen született, amely egyik csapat számára sem a legjobb.

A vártnál nehezebben győzött sereghajtó otthonában a listavezető! A Celldömölk együttese vasárnap délután látogatott Csepregre, ahol a megerősödött hazai együttes nagyon masszívan tartotta magát, így nehéz dolga volt a címvédőnek, ám végül így is három ponttal távoztak Csepregről. A hazai együttes számára ugyan nem kezdődött jól a tavasz, hisz két vereséggel nyitották a szezont, a mutatott játékuk azonban bizakodásra adhat okot a jövőt illetően.

Múltheti, nagyarányú veresége után igyekezett javítani a Király SZE a tabella hátsó felében tanyázó Jánosháza ellen. A találkozó tapogatózással kezdődött, ekkor még nagyon döcögött a hazaiak támadójátéka, de aztán egy büntetőt követően előnybe került a házigazda. Végül az igazi áttörést egy újabb gól, valamint egy ezt követő kiállítás hozta meg, a megfogyatkozó vendég védelmet immár kedvére tudta átjátszani a szombathelyi csapat, amely 4 találatig meg sem állt a mérkőzés végéig.

Mindkét újonc vereséget szenvedett a 17. fordulóban, így továbbra is nyeretlenek a tavaszi szezon során. A bükiek az előző fordulóban Rábapatyon kapituláltak, így nagyon készültek a Vasvár elleni, első hazai összecsapásukra, ám végül ismét vereséget szenvedtek, ráadásul még gólt sem sikerült szerezniük 2020-ban. Ezzel szemben a Szarvaskend képes volt a gólszerzésre a dobogós helyen álló Rum ellenében két alkalommal is, ám a vendégek erre hárommal válaszoltak (a győztes gól a 86. percben született), így, ha nehezen is de tovább gyűjtögette pontjait a Rum.

Nem volt könnyű dolga a bajnoki címre hajtó Vépnek Szentgotthárdon. A hazai pályán mindenkire veszélyes gotthárdiak nem adták könnyen a bőrüket, a találkozót csak a hajrában tudta lezárni a vépi együttes, ám végül megérdemelten nyerték meg az összecsapást, és továbbra is tapadnak a listavezető Celldömölkre.

Továbbra sem megy a Lukácsházának. A nehéz helyzetben lévő együttesnek a sorsolása sem lett a legegyszerűbb a tavaszi első fordulókra, hisz a Rum elleni otthoni vereség után ezúttal Répcelakra látogatott a csapat. A szél nagy mértékben közrejátszott a mérkőzés alakulásában, első ízben egy szögletet fújt be a vendégek kapujába. A vezető gól után a mezőnyfölényben játszó répcelakiak egy, a partjelző által kiszúrt kezezést követően büntetőhöz jutottak, amelyet sikerült is értékesíteniük. A félidőhöz közeledvén azonban szinte a semmiből szépített a Lukácsháza egy szép fejessel, így izgalmas második etapra volt kilátás. A szél támogatását kihasználva igyekezett is előremenni a Lukácsháza, ám nem igazán sikerült helyzeteket kialakítaniuk, míg a másik oldalon ismét egy szöglet után újfent eredményes volt a Répcelak. A kétgólos előny tudatában a hazaiak visszaálltak és kontrákra rendezkedtek be, egy remek indítást követően aztán ismét a vendég tizenhatoson belülre került a labda, ahol a vendégek védője szabálytalanul állította meg a hazai támadót, így ismét tizenegyeshez jutott a Répcelak. A gólok sorának azonban ezután sem volt vége, egy szép támadás végén már az ötödik góljának örülhetett a házigazda, ám a lukácsháziak tartását dicséri, hogy még ezután is sikerült szépíteniük egy szél által is megtámogatott, egyébként okosan ellőtt szabadrúgásból.

A múltheti, hazai pályán aratott nagyarányú győzelme után Kőszegre utazott a Rábapaty. A hazai együttes egy vereséget követően igyekezett javítani, amely végül sikerült is, mindkét játékrészben 1-1 gólt szerzett, így megérdemelten aratott 2:0-ás sikert a Kőszeg.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!