Az alapszakasz során mindkét alkalommal legyőzte a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese az Aramis csapatát. Az eredmény és a tabellán elfoglalt helyezés is így a szombathelyiek sikerét ígérte. A Felső-házi rájátszás azonban minden szempontból más kávéház, joggal intette figyelemre Juanra vezetőedző tanítványait a hétfő esti derbi előtt.

A kezdést követően tapogatózó játék folyt a pályán és inkább a szombathelyiek diktálták a tempót, de felesleges kockázatot nem vállaltak. Szép lassan állandósult a hazaiak labdabirtoklása és már helyzetek tekintetében is jobban állt a vasi alakulat, mint az Aramis. A gólra viszont egészen az első félidő hajrájáig várni kellett, de megérte.

A góllövőlistát toronymagasan vezető Dróth Zoltán villant egyet és a 15.percben egy átlövés eredményeként lépéselőnybe került a szombathelyi együttes. A szünet jót tett a hazaiak játékának, mert térfélcserét követően nagyobb tempót diktáltak és újabb gólok születtek. A sort Hajmási Milán kezdte egy sarokrúgás után, aki a válogatottban mutatott parádés formáját átmentette a bajnoki fordulóra is.

A hátrányban lévő vendégeknek más választása nem volt, kockáztatniuk kellett, azonban a kitámadó Aramis játékosok mellett jobban éltek a Haladás támadói. Az eredmény sem váratott sokat magára, hiszen a 27. percben Gerencsér, egy minutummal később pedig egy szép szabadrúgás kombináció után Madson is feliratkozott a góllövőlistára. Ezzel eldöntve a találkozót.

A hajrában mindent megpróbált a szépítésért a fővárosi együttes, de kiválóan működött a szombathelyi védelem, ha pedig sikerült átjátszani a mezőnyjátékosokat, akkor a hazai kapus állta a labda útját. Összességében teljesen megérdemelten nyerte meg a Haladás VSE a rájátszás első mérkőzését. A második fordulóban szabadnapos lesz Juanra együttese.

Haladás VSE – Aramis SE 4-0 (1-0)

Haladás: Sásdi – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas.
Csere: Alasztics – Horváth P., Simic, Sipos, Szakasics, Madson, Gerencsér, Martinez, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth 15., Hajmási 23., Gerencsér 27. és Madson 28.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!