Szabó Lászlónak nincs könnyű dolga. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület vezetőedzőjének szinte minden nyáron fájhat a feje, hiszen a felsőoktatásba be- valamint az onnan kikerült játékosok miatt minden szezont csapatépítéssel töltheti. Ebben az évadban – a sok fiatal miatt – erre nem került sor, a keret gerince együtt maradt és egy jó játékos érkezésével erősödtek is.

A külső posztokon bevethető Püspöki Lotti nagy fogásnak bizonyult. A 175 centi magas kosaras megfordult a Zsíros Akadémián és Ajkán is, így nem volt teljesen ismeretlen a szombathelyi játékosok valamint szakvezetőjük számára. Az elmúlt időszakról beszélgettünk a tehetséges játékossal, aki nem csak a pályán, hanem a mikrofon közelségében sem jött zavarba.

Mindenkinek van egy sztorija, hogy került kapcsolatba szeretett sportágával. Neked mi a történeted?

– Alapvetően mindig is sportoltam, hiszen már ovisként szivacs-kézilabdáztam. Ez volt az alap, amire építettem később. Sportos általános iskolába kerültem, ahol választani kellett és a sok választási lehetőség közül a kosárlabda mellett tettem le a voksom. Ott választottam ki és szerettem meg. Így kezdődött minden…

Fővárosi lányként mégis Szombathelyen pattogtatsz…

– Valóban. Budapesti vagyok és bár játszottam egy évet Ajkán, legutóbbi a Zsíros Akadémián pattogtattam. Adta magát, hogy az otthonhoz közel folytatom a tanulmányaim, de mégis itt vagyok. Az egyetem miatt kerültem ide és jelenleg sportszervező szakos hallgatója vagyok az ELTE-SEK-nek.

Hogy tetszik a vasi megyeszékhely?

– Nagyon furcsa volt megszokni. Budapesten mindig pörög az élet, ezzel szemben Szombathelyen sokkal nagyobb a nyugalom. Kisebb, csendesebb is, de nagyon aranyos város. Ennek is megvan a maga szépsége, csak meg kell szépen keresni.

 

 

 

Sikerült teljesen a beilleszkedés a csapaton belül?

– Már az első perctől kezdve egy hullámhosszon mozogtunk a lányokkal. Megnyugtató érzés volt, hogy sikerült gyorsan beilleszkedni. Nagyon jó kis csapat van most Szombathelyen, ráadásul összetartó is és nem csak a pályán. Nyugodtan mondhatom, hogy barátként is számíthatok rájuk.

Milyen terveid várnak megvalósításra?

– Szeretnék mindenképpen diplomát szerezni és a tanulmányaim mellett folytatnám a kosárlabdát. Az edzések, mérkőzések és az órák mellett pedig sok időm nincs.

Ha mégis akad, akkor mivel töltöd?

– Már Pesten is játékvezetőként tevékenykedtem kosárlabda-mérkőzéseken, most pedig már a vas megyeszékhelyen is dolgozom. Nagyon szeretem csinálni. Ezen kívül pedig a barátaimmal szeretem azt a kis kevés időt eltölteni.

Minek köszönhető, hogy a SzoESE jelenlegi szereplése?

– Egyrészt a csapategységünknek, mint mondtam. Másrészt azért akadnak javításra váró dolgok. Meg kell említenem azt is, hogy kulcsjátékosok dőltek ki a szezon során, ez pedig kétarcúvá tette a csapat szereplését. A hiányzók pedig pont a palánk alatti játékunkra nyomja rá a bélyegét. Ennek ellenére nagyon harcosak vagyunk és ezzel próbáljuk ellensúlyozni a magasságbeli vagy épp súlybeli különbségeket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!