A csapat és látványsportok árnyékában is akadnak sikersportágak a vasi megyeszékhelyen. Ezek közül az egyik a Haladás VSE cselgáncs szakosztálya, ahol hétről-hétre kemény munka folyik és az eredmények sem maradnak el. Antoni Zoltánék ráadásul idén is két versenyt rendeznek majd Szombathelyen, ehhez pedig kiváló felkészülést biztosított az elmúlt hetekben megrendezett erőpróbák.

A Haladás judókái először Lendván, egy nemzetközi viadalon léptek tatamira. Erre a versenyre több országból érkeztek cselgáncsozók, így a szombathelyi sportolóknak lehetősége volt feltérképezni, hogy külföldön milyen minőségű munka folyik. Egy biztos, hogy az eredményesség inkább a vasi klubot igazolta, hiszen négy érmet is szereztek ezen a tornán.

Az U12-es korosztály 32 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Zétény végig magabiztosan versenyzett, így az első helyen végzett. Az U14-eseknél Gadó Dominik a 34 kilósok, míg Laczkó Lél a 60 kilósok között szerzett ezüstérmet. Az U16-os korosztályban pedig akadt egy harmadik hely is, amelyet Pesti Péter vívott ki a 66 kilogrammosok között.

A legutóbbi hétvégén Nemesvámosba látogattak a Hali judókái, ahol regionális rangsorversenyt rendeztek, amely Domonkos László Emlékverseny is egyben. Az erőpróbára 26 egyesület 260 sportolója érkezett a győzelem reményében. Ezen a versenyen sem okozott csalódást a szombathelyi különítmény. Kiss Benedek a Diák A 35 kilóban és Pesti Péter a serdülő 66 kilóban végzett a harmadik helyen.

Gadó Dominik duplázni tudott, hiszen a Diák A 35 kilogrammban valamint a serdülő 36 kilogrammban is ezüstérmet szerzett. A dobogó legfelsőbb fokára hárman állhattak fel. Tóth Dávid a Diák E 26 kilóban, Varga Máté a Diák D 28 kilóban valamint Kiss Zétény a Diák C 33 kilóban bizonyult a legjobbnak és szerezték meg megérdemelten az aranyérmet.

A két erőpróbán elért eredmények tükrében elégedettségének adott hangot Antoni Zoltán, a Haladás VSE cselgáncs szakosztályának vezetője. Kiemelte, hogy keményen dolgoztak tanítványai és ezek a részsikerek nagy motivációt biztosítanak a gyerekeknek az elkövetkezendő időszakban. Ráadásul most indul csak igazán a szezon és nem csak a versenyzőknek.

Hamarosan – március 21-én – ismét a judóról fog szólni minden a vasi megyeszékhelyen, hiszen diákolimpiai döntőt rendeznek Szombathelyen. Ennek lebonyolításáért is felelnek Antoni Zoltánék, így több fronton kell bizonyítaniuk. Novemberben pedig diák C magyar bajnokságot is városunkban rendezik a cselgáncs sportbarátok legnagyobb örömére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!