Nehéz mérkőzés várt az Egis Körmend együttesére, hiszen a hosszú szünet során a keret összeállítása is megváltozott, ráadásul a Kecskemét az ősszel legyőzte már egyszer Ferenczéket. A tét tehát a hazai veretlenség megőrzése volt a vasi kosarasok számára. A találkozót Németh Ákos duplája nyitotta, amire azonnal felelt a KTE.

Edwards, majd Varnado pontjaival próbált nagyobb előnyre szert tenni a hazai együttes, de hiába. A vendégek oldalán mindig akadt valaki, aki betalált. Djurasovic remek játékának eredményeképp az első negyed végén egyenlített az alföldi alakulat. A folytatásban viszont a Kecskemét akarata érvényesült. Wittmann és Derasimovic is betalált kintről.

A hazaiak mestere így időt kért és cserét is eszközölt. A védekezés ennek köszönhetően stabilabbá vált és ha nehezen is, de sikerült ledolgoznia hátrányát a Körmendnek. Varnado büntetőkből először egyenlített, majd a vezetést is visszavette a piros-feketéknek. A nagyszünetben csak egyetlen pont volt a felek közti különbség, izgalmas folytatást ígérve.

Közel egy percet kellett várni a harmadik negyedben az első kosárra, de megérte, hiszen Varnado talált be a palánk közeléből. Ezután viszont Djurasovic és Derasimovic kettőse repítette a KTE csapatát. Hiába kért időt Matthias Zollner, jól sáfárkodott előnyével a vendég együttes, így az utolsó felvonást ők kezdhették előnyből.

Közel két percet kellett várni a záró negyedben az első kosárra, viszont gyorsan két körmendi talált be. Edwards zsákolását követően Turner szórt egy hárompontost, jött is a vendég timeout. Ekkor már hiába, mert a Kecskemét elkészült erejével, a Körmend pedig jól megnyomta a hajrát és alakította ki Taylor pontjaival a 83-68-as végeredményt.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 83-68 (15-15, 23-22, 17-20, 28-11)

Körmend: Turner 14/3, Németh Á. 4, Edwards 16/9, Varnado 15/6, Taylor 17
Csere: Durázi 4, Ferencz 8/6, Person 3/3, Tóth N. 2, Oroszi -, Takács K. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!