Mátyus János, a Haladás vezetőedzője számára sok ismerős feltűnhet majd a Sori pályáján, illetve a lelátóján, hiszen a soroksáriak ügyvezető igazgatójával, Dragóner Attilával, edzőjével, Lipcsei Péterrel, másodedzőjével, Dejan Milovanoviccsal Mátyus egykor a Ferencvárosban hosszú évekig együtt futballozott – emlékeztet a zöld-fehérek weboldala.

A beharangozó szerint az FTC fiókcsapata jelenleg 34 pontjával a 9. helyen tanyázik. A Soroksárt több korábbi volt NB I-es futballista is erősíti, így Gyömbér Gábor, Lőrinczy András, Kundrák Norbert, Pál András vagy éppen Orosz Márk. És kölcsönben az FTC néhány fiatalja, Csernik Kornél, Csonka András, Szerető Krisztofer is a fővárosiaknál szerepel. Legeredményesebb játékosuk a hétgólos Lőrinczy Attila. A soroksáriak tavasszal odahaza 4-3-ra kikaptak az MTK-tól és 2-1-re a Budafoktól. Viszont 5-3-ra nyertek Nyíregyházán és 2-0-ra a Vác vendégeként Balmazújvárosban.

A Szombathelyi Haladás remek formában van, tavasszal veretlen, öt bajnokijából kettőt megnyert, háromszor döntetlent játszott, és csak egy gólt kapott. A 18. helyen álló zöld-fehérek tavaszi eredményeiknek köszönhetően már csak egy ponttal vannak lemaradva a bennmaradást érő, 17. pozíciótól. Ősszel a Soroksár 1-0-ra nyert a Rohonci úton.

– A Soroksár az osztály egyik legkreatívabb, támadószellemű, viszont kissé kétarcú csapata. Támadójátékuk nagyon erős, viszont hátul kissé bizonytalanok. Otthonában mindenképpen a Soroksár a meccs esélyese, ugyanakkor mi nagyszerűen szerepelünk, bízom abban, hogy hátul olyan stabilak leszünk, mint eddig. Elöl pedig támaszkodhatunk kreatív játékosainkra. Azzal viszont nem foglalkozunk, hogy adott esetben akár el is kerülhetünk a kieső helyről – a lényeg, hogy a bajnokság befejezése után legyünk a vonal felett. Nyilván jó lenne végre feljebb kerülni, de egyelőre a meccsre koncentrálunk és arra, hogy legalább egy pontot elhozzunk Soroksárról – fogalmazta meg várakozásait Mátyus János, a Hali vezetőedzője.

Megtudtuk, hogy Németh Márió rehabilitációját tölti, Németh Milán sérült, Schimmer Szabolcs viszont felépült combsérüléséből.

A Soroksár – Haladás meccset – a Hali szurkolók kérésére és támogatóinknak köszönhetően – vasárnap 14.25-től ÉLŐben közvetítjük! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!