Mintegy félszáz szombathelyi szurkolóhoz csatlakozott néhány kispeti szimpatizáns is, így megadva a találkozó alaphangját. Mátyus János legénysége jól szerepelnek a tavaszi évad során és pontért, pontokért érkezett a vasi együttes Soroksárra is. Lipcsi Péter irányította alakulat a középmezőny tagja, így a papírforma alapján a hazaiak számítottak a találkozó esélyeseinek.

Nagy iramban, bár sok apró hibával kezdtek a csapatok. A mezőnyben nem kímélték egymást a játékosok és igyekeztek a labdát jól megbecsülni a felek. Az ismerkedős első negyed órát követően már a Haladás akarata érvényesült, néhány kósza akciót vezettek ebben a periódusban. Aztán érett a gól is, hiszen a 22.percben Rácz lökete csattant a bal kapuvason.

Sokat nem kellett várni a vendég vezetésre sem. Tóth iramodott meg a jobb szélen, de egy hazai védő szabálytalanul akadályozta a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Farkas Balázs értékesítette, annak ellenére is, hogy a soroksári kapus belekapott a labdába. A gól megnyugtatta a Haladást és szép lassan visszavett a tempóból is.

A szünetig nem lehetett újabb nagy ziccert feljegyezni, de a térfélcsere után ismét felpörögtek az események. Tóth-Gábor Kristóf a 45.percben állt be, négy minutummal később pedig betalált a tehetséges támadó. Ismét egy jobboldali akciót vezetett Tóth, erőből belőtt labdáját a szombathelyiek házi gólkirálya sodorta közelről a kapu sarkába.

Ezután próbálta átvenni a kezdeményezést a Soroksár. A Haladás tudatosan visszavonta sorait és kontrákra rendezkedtek be. Néhány átlövéssel kísérleteztek a hazai támadók, de remekül zárt a vasi retesz, a vendég szurkolók legnagyobb örömére. A java viszont hátra volt. A 84.percben ismét egy szombathelyi gólnak tapsolhattak a szurkolók.

Egy vendég szögletrúgást Medgyes végzett el, a beívelést középen megcsúsztatták, majd a hosszú saroknál álló Tóth-Gábor Kristófot találta meg a játékszer. A támadó senkitől sem zavartatva passzolt a hálóba. A rendes játékidő utolsó percében a két gólt szerzó Tóth-Gábor talált Holdampf elé, a középpályás igazítás nélkül, egy védő szorításában bombázott a bal sarokba.

Két perc ráadás következett és a Soroksár mindent megtett a szépítésért. A hosszabbításban először Medgyes rontott ziccerben, majd jött a válasz a túloldalon. Egy szabadrúgásból érkezett labdát csúsztatott meg Orosz Márk, ami a hosszú sarokban kötött ki. A győzelem egy percig nem forgott veszélyben és teljesen megérdemelt Hali-siker született Soroksáron.

Soroksár SC – Szombathelyi Haladás 1-4 (0-1)

Haladás: Verpecz – Tóth D., Jagodics, Devecseri, Bosnjak – Holdampf, Szekér – Kiss B., Jancsó, Rácz (Tóth-Gábor) – Farkas (Medgyes).

Gólszerző: Tóth-Gábor 2, Farkas (11-esből), Holdampf illetve Orosz M.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!