Rengeteg bajnoki aranyérem és Magyar Kupa elsőség mellett nemzetközi kupamérkőzésen szerzett rutin – ez mind a Békéscsaba renoméját ékesíti. Nem csoda, hogy a szombathelyi női röplabda együttes tisztes helytállást fogalmazott meg önmagával szemben az extraliga alapszakaszának harmadik körében megrendezett bajnoki mérkőzést megelőzően.

Több magyar válogatott játékos mellett minőségi légiósok alkotta Békéscsaba nem vette félvállról a derbit. Ennek ellenére kisebb meglepetést okozott a vendégek agresszív és pontos játéka. Wallner és Lescay kettőse repítette a Haladást, a BRSE szinte végig hátrányban volt. A nehezen megszerzett előnyével viszont jól sáfárkodott a vasi alakulat (22-25).

Cserékkel és szerkezeti változtatásokkal reagált az elveszített szettre a viharsarkiak. Klaric, majd Jerkov ütéseivel lépéselőnybe került a Békéscsaba, ekkor Császár rázta meg magát és a 3 pontos hátrányból két pontos vendég vezetés lett. Bár az első szettlabdát elrontották a szombathelyiek Vacsi ütése után Wallner ásza után már 0-2 állt az eredményjelzőn (25-27).

A folytatásban is inkább a Békéscsaba akarata érvényesült, de jól tartotta magát a Haladás. 12-12 után viszont Pekárikék nagyon meglógtak és nem volt visszaút. Hiába cserélt Leiszt Máté és kért időt, Jerkovék gondoskodtak róla, hogy ezt a szettet ne veszítse el a házigazda és ismét nyílttá tegye a találkozót (25-16).

Remekül kezdte a negyedik játszmát a szombathelyi együttes. Császár és Lescay ütéseivel 1-5-re lépett meg a vendég alakulat. Egészen a szett közepéig őrizte is előnyét Leiszt Máté csapata, aztán Klaric ütéseivel és Pekárik sáncmunkájának köszönhetően fordított a házigazda. A hajrában igyekezett ismét fordítani a Haladás, de a BRSE játékosai ezt már nem engedték (25-20).

Az utolsó szettre láthatóan fáradtabb volt a vasi alakulat, amely mindent beleadott az ötödik játszma során is. A nagyobb rutinnal valamint magassági előnnyel rendelkező Békéscsaba viszont élni tudott a lehetőséggel és 0-2 állásból nagy csatában fordítani tudott. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemel a Haladás együttese, mert nüanszokon múlt csak a meglepetés (15-7).

Swietelsky-Békéscsaba RSE – Haladás Szombathely 3-2 (-22, -25, 16, 20, 7)

Haladás: Császár, Lescay, Péteri, Wallner, Vacsi, Čičić
Libero: Lojen
Csere: Marton, Csóka
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!