Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira. Szabó László irányította női amatőr élvonalbeli együttesnek-a közvetlen rivális-Baja otthonában kellett helyt állnia. Ezúttal sem állt rendelkezésre sérülés miatt Molnár Anna, így palánk alatt rendkívül vékonynak tűnt a szombathelyiek csapata.

Már a feldobás után jelezte a házigazda, hogy milyen forgatókönyvben reménykedik. A magassági, súly és erőfölényét kihasználó Papra játszottak minden labdát, aki egyetlen támadás leforgása alatt 2 támadólepattanót, majd 2 – büntetőből szerzett – ponttal vétette észre magát. A center pontjaira építve 8-0-ás rohammal kezdett a Baja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Match day #match #matchday #basketball🏀 #basketball #woman #teamsport #smile #workhardplayhard #szoese #szombathely #championship

Hungary Sport (@hungarysport.hu) által megosztott bejegyzés,

Balogh révén a 3.perc végén szerezte első kosarát a SzoESE és jobbára csak futottak az eredmény után. A hazaiak keményen védekeztek és végig a magas embereket keresték a labdákkal. A nagyszünetre már jókora előnye volt a BNKK-nak. Az első félidőben Pap majdnem annyi lepattanót szedett le egyedül, mint a teljes vendég csapat 20 percnyi játék során.

A térfélcserét követően sem változott sokat a játék képe. A SzoESE próbálta saját játékát erőltetni, de a pontszerzés terén csak Balogh és Szabó-Haklits hozta a várt szintet, ez pedig kevésnek bizonyult. Pap ellenállhatatlan mutatóira (31 pont, 16 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 2 blokk – 44 VAL)építve magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a Baja ezen a találkozón.

Bajai NKK – SzoESE 83-49 (23-6, 25-16, 20-12, 15-15)

SzoESE: Jakubovics 3, Püspöki 5/3, Balogh V. 14, Szabó-Halkits 17/9, Sándor -.
Csere: Plózer 4, Dervalits 3/3, Mezősi 3/3, Soós -, Koltay -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!