Nem hittem volna, hogy előtör belőlem az érzés, amit gyerekként éreztem utoljára. A kíváncsiság és a félsz megfelelő elegye keveredett bennem, amikor 5-6 évesen nézegettem a nagy láncos körhintát. A szüleim óvva intettek, hogy kicsi vagyok még hozzá, de bátorságot színlelve felültem és becsatoltam magam. A félelmet legyőzve aztán – ha képletesen is – elértem a csillagokat.

Ugyanez a forgatókönyv történt meg a napokban, köszönhetően Tóth Barnabásnak és a Savaria Fly-nak. Soha nem volt korábban lehetőségem repülőgépen utazni, de mint megtudtam a sok hasonlóság ellenére rengeteg különbség van egy utasszállító valamint a sétarepüléshez használt gépek között. Utóbbi ugyanis sokkal többet ad, minden értelemben.

A szombathelyi repülőtéren több gép is akad, ami alternatívát nyújt az égboltba vágyóknak. Én egy hosszúszárnyú repcsibe ültem a fiatal, de rendkívül tapasztalt pilóta mellé. A döcögős indulás után viszont gyorsan a magasba szálltunk. A kezdeti félelmem teljesen feloldódott és azon kaptam magam, hogy keresem a házunkat és a városra jellemzőbb épületeket a tájékozódáshoz.

Szavakkal szinte leírhatatlan, hogy milyen látvány tárul az ember elé. A drónfelvételek képileg megközelítik ugyan, de az érzésvilágot kicsit sem. Több száz méterrel a Föld felett,a felhőktől karnyújtásnyira elláttam a Fertő-tóig és az osztrák hegyek havas csúcsait is volt szerencsém szemügyre venni. A félórás kirándulás valóban lenyűgözött – minden szempontból.

A Savaria Fly-nak köszönhetően motoros és vitorlázógéppel van lehetőség repülni és nemcsak a térséget van lehetőség megnézni, hiszen akár a Balaton-felvidékig képes elvinni a pilóta. Ennek megfelelően az utazás időtartama sem fix. Abban viszont meg tudom erősíteni Tóth Barnabást, hogy ezt mindenkinek ki kellene próbálni, mert valóban egy életre szóló élményt nyújt!

Savaria Fly

telefonszám: +36204294530

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!