Ellentétes előjelekkel várta a PTE PEAC R-Bus és a Haladás VSE II. csapata az aktuális fordulót. A másodosztály nyugati csoportjának felső-házi rájátszásában érintett együttesek a 2. játéknapon találkoztak a baranyai megyeszékhelyen. Míg a pécsi alakulat vereséggel, a szombathelyi fiatalokra épülő gárda győzelemmel hangolt az előző fordulóban.

A hosszú utazás és a késői kezdés úgy tűnt a vendégeket zavarta meg, mert alig 90 másodperc leforgása alatt három gól is esett. Szentes szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, de szinte azonnal beköszönt a PTE kapujába is. A harmadik találat is a pécsi játékos nevéhez fűződött, így 2-1 állt a mérkőzés elején az eredményjelzőn, de a lövőkedv nem hagyott alább.

Nagy Kevin az ötödik percben villant egyet és egalizált. Ezután felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az újabb gólig egészen a szünet előtti hajráig várni kellett. Egy vendég megingás elegendő volt Bartal Bencének, hogy ismét a PTE álljon jobban. A hátralevő időben már csak arra figyelt a házigazda, hogy ne egalizáljon a Haladás II.

A térfélcserét követően is igyekezett megszorítani ellenfelét a szombathelyi együttes. A kemény védekezés mellett néhány formás akciót is vezettek. Azonban az idő vészesen fogyott a vasi futsalosok számára, ez pedig több figyelmetlenséget is hozott magával. Ezeket a megingásokat pedig büntette a pécsi együttes, ezzel bebiztosítva a győzelmüket.

Először Kőnig Bálint talált be, majd az utolsó két percben Reith és Bartal is gólt lőtt, ezzel beállítva a 6-2-es végeredményt. A Felső-házi rájátszásban lejátszott két fordulóban minden együttes egy győzelemmel és egy vereséggel áll. A szombathelyiek pedig ezzel a vereséggel visszacsúsztak az ötödik pozícióba.

PTE PEAC R-Bus – Haladás VSE II. 6-2 (3-2)

Haladás: Homlok – Nagy K., Sipos, Péter, Szakasics.
Csere: Horváth B. – Vatamaniuc-Bartha, Kovács M., Volner, Németh Z., Németh B.
Technikai vezető: Vidák Balázs

Gólszerző: Szentes 2, Bartal 2, Reith, Kőnig illetve Nagy K., Szentes (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!