Szombaton rendkívül nehéz mérkőzést húzott be az Egis Körmend férfi élvonalbeli kosárlabdacsapat. A Kecskemét ellen három negyeden keresztül nagyon megizzadt a Rába-menti együttes és a döntésre csak az utolsó felvonásban került sor, így aki nem látta a találkozót annak a 83-68-as végeredmény akár csalóka is lehet. Szerdán pedig már újabb derbi vár a piros-feketékre.

A soron következő ellenfél a 21.fordulóban az Alba Fehérvár csapata lesz. A hazaiak kissé hullámzó játékra képes, azonban hazai környezetben legyőzni őket komoly próbatétel minden együttes számára. Az előző körben idegenben is nyert a Székesfehérvár. A Jászberény otthonában elért 95-82-es siker Guyton és az ex-körmendi Govens vállalt kulcsszerepet.

Az ősszel már találkozott egymással a két csapat, igaz akkor a vasi településen mérkőztek meg a felek. Akkor Frank Turner 22, míg Travis Taylor 17 pontot szerzett és arattak játszi könnyedséggel 94-80 arányban diadalmaskodtak a körmendi kosarasok. Szükség lesz ezúttal is a sikerre, hiszen a Falco már csak egyetlen győzelemmel áll jobban, mint Matthias Zollner csapata.

Alba Fehérvár – Egis Körmend
2020.március 11. – 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!