A szervezet közleménye szerint, a mai játéknapot követően határozatlan ideig lefújják a további programot. A bejelentés az után érkezett, hogy a játékvezetők közvetlenül a kezdés előtt beszüntették a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder összecsapását, nem sokkal később pedig kiderült, mi állt ennek a hátterében: a tengerentúli sajtó több forrásból is úgy értesült, hogy Rudy Gobert-nek, a Jazz 27 éves sztárjának pozitív lett a tesztje koronavírusra – írja az nso.hu.

A tudósítás szerint a francia a jelentések szerint jól van, sőt játszani is akart a Thunder ellen, bár az NBA hivatalos közleményében az áll, hogy a fertőzött játékos – akit abban a szövegben nem neveztek meg – nem volt ott az arénában. A két csapat játékosait karantén alá helyezték, sőt az NBA arra kérte a Jazz legutóbbi öt ellenfelét (Cleveland, New York, Boston, Detroit, Toronto), hogy kosarasai szintén vonuljanak karanténba.

A döntés következményeképp elővigyázatosságból már nem játszották le a játéknap időrendben utolsó mérkőzését, a Sacramento Kings–New Orleans Pelicans meccset sem.

A Utah Jazz is kiadott egy közleményt, amelyben arról ír, hogy egyik – szintén név nélkül említett – játékosát influenzatesztnek vetették alá, és bár az negatív eredményt hozott, sőt a tünetei napközben múlóban voltak, elővigyázatosságból elvégezték rajta a koronavírustesztet is, amelynek közvetlenül a feldobás előtt befutott előzetes eredménye már pozitív volt.

Gyorsan körbefutotta a tengerentúli médiát az a hír is, amely szerint hétfőn Gobert még úgy figurázta ki a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket, hogy egy sajtótájékoztató végén megérintett minden elé tett mikrofont és hangrögíztő eszközt.
A szezon két hazai és két vendégsikerrel búcsúzott – egyelőre nem tudjuk, mennyi időre.

NBA, ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–Detroit Pistons 124–106
Atlanta Hawks–New York Knicks 131–136, h. u.
Miami Heat–Charlotte Hornets 98–109
Dallas Mavericks–Denver Nuggets 113–97

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!