Hosszabb szünet után a hétvégén folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság. Az Egis Körmend hazai környezetben a Kecskemét csapatát múlta felül. Szerda este pedig már Fejér megyébe látogatott. A találkozó körülményeit némiképp árnyalta a koronavírus miatt elrendelt óvintézkedés, így az Alba Régia Csarnok lelátói üresek voltak.

Talán ezért is lendültek nehezen játékba a csapatok. A Körmend remekelt, Varnado mezőnykosaraival gyorsan meg is lépett a piros-feketék csapata. Aztán jött egy hazai időkérés és Govens irányításával megkezdte a felzárkózást az Alba Fehérvár. McDuffie is elkapta a fonalat és a negyed végére ledolgozta hátrányát a házigazda együttes.

Ez a lendület kitartott a folytatásban is. Ljubicic vette hátára a kék-fehéreket és úgy tűnt gyorsan meglépnek a hazaiak. Ekkor Varnado, majd pedig Person talált be kintről és ismét nyílttá vált a találkozó. Matthias Zollner stratégiája bevált, hiszen a negyed vége előtt növelni tudta a nehezen megszerzett előnyét az Egis Körmend.

A térfélcserét követően is a vendégek akarata teljesült. Ferencz Csaba igazi vezérként szórta a triplákat, míg a hazai kosarasok védekezésben és támadásban sem találták a ritmust. Ennek köszönhetően szép lassan nőtt a különbség is a csapatok között. Hiába az Alba időkérés és a folyamatos csere, az utolsó negyed kezdetére lényegében eldőlt a találkozó.

Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve játszott a székesfehérvári együttes. Guyton és McDuffie támadásban remekeltek, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy kozmetikázzon a hazai csapat az eredményen. A második félidő alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott az Egis Körmend, amely így továbbra is tapad az éllovas és címvédő Falco csapatára.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 85-98 (26-27, 19-28, 10-23, 30-20)

Egis Körmend: Turner 10/6, Németh 2, Edwards 21/9, Varnado 25/9, Taylor 10
Csere: Ferencz 17/15, Person 9/9, Durázi 2, Martinez 2, Tóth N. -, Oroszi –

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!