A haladas.hu beharangozó cikke szerint a szombathelyiek tavasszal remek formában vannak, három-három győzelmet és döntetlent gyűjtöttek be, kilenc gólt szereztek és mindössze kettőt kaptak, legutóbb simán, 4-1-re győztek Soroksáron. Ezt a meccset weboldalunk élő egyenesben közvetítette. Ezzel a bentmaradást érő, 17. helyen jelenti aktuálisab.

A Schindler Szabolcs vezette, a 32 ponttal a 13. helyen tanyázó Békéscsaba viszont tavasszal nyeretlen, öt mérkőzéséből négyen döntetlent játszott, egyszer kikapott. Igaz, a lila-fehérek megmérkőztek már a tabella első három helyezettjével, azaz az MTK-val, a Budafokkal és a Vasassal. A Békéscsabát erősíti a korábbi Haladás-védő, Farkas Márk és az Illés Akadémián nevelkedett Burai Erik. A koronavírus miatt zárt kapus mérkőzésen tehát a veretlen Haladás a nyeretlen Békéscsaba ellen folytathatja tovább a bentmaradásért folytatott küzdelmet.

– Nagyon rossz lesz szurkolók nélkül játszani, de a jelenlegi helyzetben, az egészség, az emberélet a legfontosabb. Úgyhogy el kell fogadnunk azt, hogy szurkolóink nem lehetnek velünk. Anno az FTC és a Honvéd futballistájaként is szerepeltem zárt kapus összecsapáson – de azokra szurkolói rendbontások miatt nem lehettek nézők. Mit mondjak, nem volt kellemes üres nézőtér előtt futballozni, ezt lehetetlen megszokni. Ráadásul az NB II-ben a Haladásnak van a legtöbb szurkolója, úgyhogy bennünk különösen érzékenyen érint a zárt kapu. Ami a Békéscsabát illeti, ellenfelünk sokkal jobb csapat annál, mint helyezése elárul. Hasonló stílusban futballoznak a csabaiak, mint a dorogiak, egyáltalán nem lesz egyszerű dolgunk. De természetesen – mint minden mérkőzésen – ezen is nyernünk kell, nagy szükségünk van a három pontra – fogalmazta meg várakozásait a klub honlapjának nyilatkozó Mátyus János vezetőedző.

A Hali-meccset 17 órától a Szombathelyi Televízió közvetíti, de a terveink szerint nálunk is elérhető lesz az összecsapás. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!