Hosszú téli szünet és hektikus felkészülési mérkőzések után az ünnepi hétvégén folytatódott a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A JET-SOL Liga 13. fordulójában kapásból egy zöld-fehér rangadóra került sor, hiszen a bajnoki címre törő Ferencváros, a Kocsis Sándor Sportközpont zárt kapui mögött fogadta a Haladás-Viktória együttesét.

A télen edzőt váltott szombathelyiek kedvezőtlen előjelekkel várták a mérkőzést. Tóth Alexandra munkahelyi elfoglaltság, Kovács Virág és Harsányi Andrea sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre. Míg az osztrák légiós Heike Manhart a koronavírus-járvány miatt nem tudott Magyarországra utazni. Így bőven akadtak hiányzók vendég oldalon.

Ennek ellenére nem tudott átgázolni ellenfelén a Ferencváros. A több légióssal és válogatott játékossal is megerősített fővárosiak a labdatartás mellett csak meddő mezőnyfölényig jutottak. A vendégek a magabiztos védekezés mellett kontratámadásokra helyezték a hangsúlyt, aminek meg is lett az eredménye a találkozó 21. percében.

Ekkor egy kósza ellenakció végén Rácz Zsófiát buktatták, a sértett pedig maga volt az ítélet végrehajtója és nem hibázott. A hátrány tudatában még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolat a Fradi. Kisebb helyzetekig eljutottak, majd a szünet előtt nem sokkal az egyenlítés is összejött, miután Csiki közelről pofozta a labdát a hálóba.

A szünet után is folytatódott a nyílt sisakos küzdelem. Hiába diktálta a tempót a Fradi, a nagyobb helyzeteket a vendégek dolgozták és hagyták ki. Először Szakonyi, majd Rácz, végül pedig Siklér lába remegett meg kritikus pillanatban. Ami kimaradt az egyik, az a másik oldalon bement. A 77. percben az addig jól működött vendég védelem hibázott.

Csiki került a földre, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Mosdóczi állt a labda mögé és higgadtan értékesítette a tizenegyest. A hajrában mindent megtett a vendég csapat az egyenlítésért, de próbálkozásukat nem koronázta siker, így minimális különbségű vereséget szenvedtek, holott a találkozó nagy részében jobban játszottak ellenfelüknél.

Ferencvárosi TC-Telekom–Haladás-Viktória FC 2-1 (1-1)

Viktória FC: Bíró – Balogh, Horti, Tálosi, Kiss Zs. – Szakonyi, Fördős, Rácz, Öreg, Hajba – Siklér
Vezetőedző: Szabados György

Gólszerző: Csiki (38.), Mosdóczi (11-esből, 77.), illetve Rácz (11-esből, 21.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!