A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulója zárt kapuk előtt zajlott, már ahol megrendezték a mérkőzéseket, hisz a Celldömölk nem utazott el Kőszegre, valamint a Jánosháza is hiába várta a Rábapatyot. 

Hiába látogattunk ki Vépre, csak távolról szemlélhettük az eseményeket.

Arról korábban már beszámolt az MLSZ, hogy az utánpótlás szintű labdarúgó mérkőzéseket beszüntetni, várhatóan a felnőtt találkozók kapcsán is meghozzák ezt a döntést a napokban. A hétvége során viszont még fordulót rendeztek.

A 19. játéknap izgalmas mérkőzésekkel jelentkezett, a 2. helyezett Vép együttese a 3. helyen álló Rumot fogadta. Az első percekben vezetéshez jutott a hazai csapat, ezután a két együttes inkább a mezőnyben gyűrte egymást, ám a találkozó hajrájában a Vép további két alkalommal betalált, magabiztosan otthon tartva ezzel a 3 bajnoki pontot.

A múlthét során megszerezte első tavaszi győzelmét a Szarvaskend, és továbbra sem akar leállni az újonc, ezúttal valósággal kiütötték a Körmendet.

Szüksége volt a pontokra a Király SZE együttesének is, ám nehéz mérkőzés várt a szombathelyiekre, hisz a Vasvárt fogadták. Az első félidőt követően hazai előnnyel fordultak a csapatok, majd a második félidő elején Lakosi utolsó emberként elkövetett szabálytalansága után megfogyatkozott a Király SZE. A megítélt 17 méteres szabadrúgást követően lesgólt szerzett a Vasvár, majd Subicz szöglet után fejelt találatát érvénytelenítette a játékvezető lökés miatt. A vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de gólt ismét csak a szombathelyiek szereztek, ezzel pedig megnyerték az összecsapást. (forrás: kiralysportegyesulet.hu)

Az első félidőben eldöntötte a Szentgotthárd elleni, hazai összecsapását a Répcelak. A szentgotthárdi védelem érthetetlen módon lesre állítással próbálkozott a mérkőzés első 45 percében, ezt több ízben is kijátszotta a Répcelak, így 4 gólos hazai előnnyel tértek pihenőre a felek. A második etapban aztán igyekezett összekapni magát a vendég együttes, ennek köszönhetően szépíteni is tudtak, de komolyabb eredmény elérésére már nem volt esélyük.

Megszerezte első tavaszi sikerét a Bük gárdája is, hasonlóan a vépiekhez, a bükiek is egy gyors góllal szereztek vezetést az Egyházasrádóc ellen, majd a második etapban újabb kettővel növelték előnyüket, így magabiztos győzelmet arattak.

Első pontjait szerezte meg továbbá a Csepreg együttese is a hétvége során: a gyengélkedő Lukácsháza látogatott Csepregre, hogy alsóházi rangadón farkasszemet nézzen a hazai gárdával, ám nem sok babér termett ezúttal sem számukra, így továbbra is tart a gyenge tavaszi szereplésük.

A vereséget szenvedő együtteseknek a gólszerzés sem sikerült, kivéve a Szentgotthárd gárdáját.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!