A Radio Monte Carlo és más forrásból a L’Équipe is úgy értesült, hogy a 2020-as Európa-bajnokság elhalasztásának bejelentése óta a lehetséges forgatókönyvek előnyeit és hátrányait napok óta latolgató UEFA nemcsak június 30-i és július 31-i idényzárással, hanem augusztus 31-i határidővel is számol.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az események mindenképpen hatással lesznek a Bajnokok Ligája és az Európa-liga következő idényére, és a L’Équipe úgy tudja, hogy az UEFA kész nemcsak a most futó, hanem a következő európai kupaidény megrövidítésére is.

Az első forgatókönyv, vagyis a nemzeti bajnokságok, az európai kupák, valamint a Nemzetek Ligája-playoff június 30-i határidővel történő befejezése a jelenlegi járványhelyzetben talán túlzottan is optimistának tűnik – írja a franca sportnapilap –, hiszen nemcsak a betegség viszonylag gyors lecsengését, hanem a szinte teljesen leálló csapatok rendkívül gyors akcióba lépését is feltételezi.

Már az első menetrend is a következő idény rajtjának csúszásához vezetne, de a második (július 31.) és a harmadik (augusztus 31.) forgatókönyv megvalósulása bizonyosan jelentős késést eredményezne.

Hivatalos bejelentés egyelőre nincs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!