Jair Bolsonaro brazil elnök meglehetősen kemény fogalmazott: szerinte „hisztéria”, hogy a koronavírus-járvány miatt a dél-amerikai ország labdarúgó-szövetsége (CBF) vasárnap felfüggesztette az égisze alatt álló összes versenysorozatot.

A Gremio játékosai maszkban léptek pályára a bajnokság leállítása előtt.

„Ha a futballt és más hasonló eseményeket leállítják, az egy hisztériás reakció, mert a sport- és más hasonló tevékenységek megszüntetése nem gátolja meg a vírus terjedését” – jelentette ki az államfő a CNN brazíliai kiadásának adott interjújában. Hozzátette, a vírust komolyan kell venni, a helyzetet pedig kezelni kell, de a gazdaságnak emiatt nem szabadna leállnia, mert az csak munkanélküliséget eredményez, és veszélyezteti az emberek megélhetését.

A dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) a kontinens Bajnokok Ligájának számító Libertadores-kupa küzdelmeit is elhalasztotta, a március 26–27-re és 31-re tervezett világbajnoki selejtezőket pedig törölte.

A CBF bonyolítja le többek között az országos kupasorozatot, a női bajnokságot és számos utánpótlásversenyt, ezeknek a szüneteltetéséről vasárnap döntöttek. A férfiaknál az országos pontvadászat, vagyis az élvonal áprilisban kezdődne. A még zajló állami bajnokságokról hétfőn (ma) születhet döntés.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!