Aligha kell bemutatni Emmanuel Adebayort a labdarúgást kedvelők számára. A nigériai származású togói válogatott profi pályafutását a Metz színeiben kezdte, majd egy monacói kitérőt követően az Arsenal játékosa lett. Itt vált igazán ismert és nem kevésbé hírhedt labdarúgó is. Később persze több csapatnál is szolgált felemás sikerrel.

Abban viszont mindenki egyetért, hogy a gólszerzéssel nem állt hadilábon. Ennek köszönhetően ölthette még magára a Tottenham, a Manchester City és a Real Madrid mezét is. A jelenleg 36 esztendős veterán csatár Paraguay-ban tengeti napjait, hiszen nem olyan rég írt alá a Club Olimpiához. Eddig a kispadról szállt be rendszerint a mérkőzéseken, aztán jött a legutóbbi derbi.

A Libertadores-kupa csoportkörében az argentin Defensa y Justicia volt az ellenfél, amelyet magabiztos 2-1 arányban le is gyűrt az Olimpia. Az összecsapás mégsem Adebayor-góloktól marad emlékezetes, hanem a 72. percben bemutatott labdaszerzési kísérlete. A vendégek játékosa Enzo Coacci nem is tudta folytatni a találkozót, ami a videót látva, nem meglepő…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!