A Merkantilbank Liga 2019/2020-as kezdetén aligha gondolták volna a szurkolók, hogy a Szombathelyi Haladás a kiesés ellen küzd majd. Bár a pénzügyi problémák minden fórumon elhangzottak és a keret légiós különítménye távozott, de a keret még így is erősnek mondható. Németh Márió, Jagodics Márk, a volt válogatott Rózsa Dániel nevével fémjelzett garnitúra mégsem működött.

Az eredmények elmaradása miatt menesztette a klub vezetősége Supka Attilát és helyére Mátyus Jánost nevezte ki trénernek. Ráadásul ügyvezetői poszton is volt egy komoly csere: Tóth Miklóst Séllei Árpád váltotta. Személyében egy lelkes, elkötelezett vezető lépett a fedélzetre és ezt a szurkolók is örömmel fogadták.

A munka java viszont csak ezután jött. Mátyus János vezetőedző érkezését követően januárban kezdődött meg a közös munka. A volt válogatott hátvéd szemlélete szinte azonnal ráragadt a labdarúgókra és több szombathelyi kötődésű játékost sikerült beépítenie a csapatba. Devecseri Szilárd és Rácz Ferenc szinte kirobbanthatatlan a kezdőből és rendre jó játékkal hálálják meg a bizalmat.

Az élvonalbeli kiesés, majd a téli szünetben elfoglalt 18. hely gyorsan a múlt homályába veszett. A tavaszi pontvadászatot két gól nélküli döntetlennel kezdte a Haladás, de a mutatott játék bizakodásra adott okot. Majd február közepén, a Csákvár ellen megtört a jég is. Sima 3-0 arányban nyert a Hali és ekkor már reménykedtek a szurkolók is.

A Honvéd FC elleni szerencsétlen kupaforduló sem szegte a kedvét a szombathelyieknek. A Budaörs otthonában szinte végig vezettek, a végén mégis meg kellett elégednie a zöld-fehéreknek 1 bajnoki ponttal. Azóta viszont zsinórban háromszor nyert a Haladás, ráadásul az eddigi gólínséges időszakot is lezárta. A Dorog, a Soroksár és a Békéscsaba ellen 8 rúgott és mindösszesen 2 kapott gól állt a vasi csapat neve mellett.

Ez a részsiker pedig elmozdította a kritikus pontról a Haladást és már 4 pont az előnye a kiesőjelölttel szemben. Szombathelyi szempontból talán a legrosszabbkor jött a kényszerszünet, de Jagodics Márk bizakodó volt. Véleménye szerint nagyon egyben van a csapat, Mátyus János pedig nemcsak jó edző, hanem kiváló pedagógia érzékkel van megáldva.

A szaklapok kiemelik ugyanakkor Verpecz, Farkas és Tóth-Gábor nevét is – joggal. Személyükben ugyanis valóban kulcsjátékosok szerződtek a Rohonci útra. A szurkolók pedig bizonyára már alig várják a folytatást, reményeik szerint hasonló forgatókönyvvel zajlanak majd a találkozók, ahogy a szünet előtt. Abban pedig a szimpatizánsok, az edző valamint Jagodics Márk is egyetértett, hogy ez a keret sokkal erősebb, mint a tabellán elfoglalt helyezés mutatja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!