Beerősít a Mosonmagyaróvár kézilabdacsapata: öt játékos, köztük a Ferencváros kapusa, Szemerey Zsófi szerződtetését jelentette be hivatalos honlapján az NB I-ben kilencedik helyen álló Mosonmagyaróvár együttese.

A klub hivatalos honlapján arról számolt be, hogy szinte teljesen összeállt a csapat kerete a következő idényre: Laura Popa mellett Karoline de Souza és Ferenczi Annamária is távozik a gárdától, valamint két játékos, Mária Holesová és Dányi Bernadett sorsa még bizonytalan.

Érkezőkből sem lesz hiány: visszatér Mosonmagyaróvárra az FTC-től a nyáron elköszönő Szemerey Zsófi, aki 2014 és 2017 között már védett a Győr megyei együttesnél. Az érkezők névsorát erősíti az osztrák válogatott, 2017-ben Ausztria legjobb női kézilabdázójának megválasztott Kovács Patrícia is, aki a TuS Metzingenből igazol az Óvárhoz; a harmadik új szerzemény pedig Szirián Szederke lett, aki az ETO nevelése, 2018 óta a Dunaújváros játékosa. A sor azonban még mindig nem ért véget, hisz Tóth Eszter az MTK-ból szerződik Mosonmagyaróvárra (a 27 éves irányító-átlövő 138 találattal a góllövőlista második helyén áll az NB I jelenlegi kiírásában), míg Stranigg Zsófia a Szent Istvántól érkezik.

A Mosonmagyaróvár továbbá nem csak a játékoskeretét erősítette meg, a klub azt is bejelentette, hogy a 2020–2021-es évadnak új vezetőedzővel vág neki, aki nem más, mint a magyar válogatottban csaknem háromszáz alkalommal szereplő Gyurka János. Az eddigi szakvezető, Bognár Róbert marad az egyesületnél, és utánpótlás-igazgatóként tevékenykedik a jövőben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!