„Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni” – mondta a szlovén sportvezető a La Repubblica című olasz napilapnak.

Ceferin azt a lehetőséget még elképzelhetőnek tartja, hogy a következő idény később kezdődne, így annak elején zárnák le a 2019–2020-as sorozatokat. Ehhez viszont át kell dolgozni a lejáró szerződéseket és az átigazolási időszakot. Azt viszont nem tudja elképzelni, hogy ez európai döntőket, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végcsatározását nézők nélkül bonyolítsák le.

A BL-ben március 11-én, az El-ben másnap rendezték az utolsó meccseket, mielőtt az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztette a sorozatok folytatását. Mind a két sorozat a nyolcaddöntőnél jár. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa-liga idénybeli utolsó meccsét Gdanskban játszanák.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!