Az élvonalból kiesett Szombathelyi Haladás őszi szereplése meglehetősen gyengére sikeredett. A téli szünetre úgy vonulhatott a vasi alakulat, hogy a kiesőhelyen álltak, így joggal voltak elégedetlenek a zöld-fehér szimpatizánsok. Aztán tavasszal valami gyökeresen megváltozott, hiszen új erőre kapott a nagy Hali és ennek az eredménye is meglett.

Bár a kezdés ezúttal is visszafogott volt, a Szeged és a Szolnok ellen csak gól nélküli döntetlenre futotta. Aztán beindult a szekér. A legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert a szombathelyi együttes és 12 rúgott gólja mellett csak háromszor tudták bevenni Verpecz kapuját. A szakmai stáb és a játékosok az elvégzett munka gyümölcsének tulajdonították a menetelést.

A Hungarysport pedig a szurkolók, olvasók véleményére is kíváncsi volt, hiszen a Merkantilbank Liga is kényszer pihenőjét tölti. Ez aligha jött jól a Haladás számára, ugyanakkor biztató lehet a jövőre nézve. A szavazásunkat a Facebook valamint Instagram oldalunkon is elérhették az olvasók és meglepő eredmények derültek ki belőle.

Ezúttal több, mint négyszázan klikkeltek, kommenteltek, amit ezúton is köszönünk. Túlnyomó többségében (72%-a a szavazóknak) Séllei Árpád ügyvezető valamint Mátyus János vezetőedző kinevezését tartják a siker zálogának. A klub mindennapjait érintő tennivalókat egy arra rátermett szakértő és a Haladásért elkötelezett szakvezetőt látják Sélleiben.

Mátyus szemlélete, hozzáállása és tenni akarása pedig kiegészíti az ügyvezetőt. Kisebb mértékben (28%) a keretben történt változásokat, új igazolásokat és a jobb csapatmorált nevezték meg szavazóink. Többen ki is fejtették nézetüket: Mynm_nuti szerint csak és kizárólag az edzőváltásnak köszönhetően támadt fel a Hali. Ezt a nézetet osztotta Lakner79 nevű kedves olvasónk is.

Vkzu15 szerint inkább a jó “öreg magnak” és a lelkes, ügyes fiatalok tenni akarásának lehettünk szem és fültanúi. Olvasónk reméli, hogy sikerült együtt tartani ezt a keretet. K. József pedig szintén Mátyus Jánost látja a siker zálogának, aki nemcsak felkészült és jó vezetőedző, hanem remek ember is. Abban pedig mindenki egyetérthet, hogy egy jó Haladásra szüksége van az NB I-nek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!