Wales nemzeti stadionjában, a cardiffi Principality (Millennium) Stadiumban – amelynek a rögbiszövetség a tulajdonosa – kétezer ágyat állítanak fel a betegek kezelésére, hogy más kórházakat tehermentesítsenek.

Új-Zélandon a rögbiválogatott szövetségi kapitánya, Ian Foster, valamint a játékosok felajánlották, hogy amíg nem tudják elkezdeni a szezont a világjárvány miatt, addig csökkentett fizetést kapjanak. Azt egyelőre nem közölték, hogy milyen százalékban mondanak le a bérükről.

A triatlonos világkupa-sorozat június 28-ára kiírt montreali versenyét törölték, miután Kanada bejelentette, hogy június 30-ig lezárja a határait a külföldiek előtt.

A német profi jégkorong-bajnokságban (DEL) címvédő Adler Mannheim ügyvezető igazgatója, Daniel Hopp szerint amíg nincsenek túl a koronavírus-járványon, illetve nem mérték fel a gazdasági következményeket, addig a csapatok ne kössenek új szerződéseket játékosokkal.

Az Egyesült Államok Kosárlabda Szövetsége többféle keret kialakításán dolgozik a jövő évre halasztott tokiói olimpiára. Mivel az ötkarikás játékok új időpontját még nem véglegesítették, ezért lenne egy olyan csapat, amely az NBA-játékosokból állna, és lenne egy olyan, amelyikbe nem kerülnének be a profiligában szereplők. Minden attól függ, hogy a 2021-ben rendezendő olimpia az NBA nyári szünetére esne-e.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai maguk között próbálták megvitatni, milyen módon folytatódjon – lehetőség szerint június tájékán – a két és fél hete leállt szezon. A csapatok 68-71 mérkőzést játszottak le a 82 fordulós alapszakaszból. Egyes vélemények szerint a mostani állás alapján a győzelmi százalék szerint kellene a főcsoportonkénti 8-8 legjobbat a rájátszásba engedni. Vannak viszont olyanok, akik szerint nem lenne szabad, hogy egyből a rájátszással kezdődjön a folytatás, ez kimondottan sérülésveszélyes. A playoffban ugyanis főleg a kőkemény testjáték a jellemző, ezért inkább le kellene játszani az alapszakaszból hátralévő találkozókat, és akkor minden szempontból fair végeredményt lehetne hirdetni 82-82 összecsapás alapján.

Zárt kapus mérkőzésekkel fejeződhet be az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) jelenlegi idénye. Kínában azt tervezik, hogy a csapatok egy központi, elszigetelt helyen játszanák le a bajnokságból hátralévő mérkőzéseket, nehogy az érintettek ismét kapcsolatba kerülhessenek fertőzött emberekkel. Ez az ötlet az NBA-ben is megvalósíthatónak látszik például Las Vegasban, a Bahama-szigeteken vagy valamelyik középnyugati egyetem területén. Olyan helyek is szóba kerülhetnek, ahol nincsenek sportcsarnokok, hiszen kaszinók, báltermek és repülőgép-hangárok is átalakíthatóak erre a célra.

Minden versenyét törölte május 31-ig a Nemzetközi Footgolfszövetség (FIFG), és a sportág negyedik világbajnokságát sem rendezik meg, amelyre szeptember végén Japánban került volna sor.

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) törölte a júliusi, finnországi női táborát, amelyre több mint negyven országból háromszáz játékost, és női csapatok mellett dolgozó szakembereket vártak. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) a májusi, Pattajába tervezett kongresszusát halasztotta későbbi időpontra.

Az orosz doppingellenes ügynökség bejelentette, hogy ideiglenesen – egyelőre április 6-ig – leállítja a tesztek elemzését a koronavírus terjedésének megfékezésére irányuló kormányzati intézkedések nyomán. A szervezet folytatja munkáját, csak a teszteléseket függesztette fel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!