Az AVUS pólósai március 13-óta ,,pihennek”, akkor függesztették fel ugyanis a vízilabda bajnokságokat, majd jött az újabb bejelentés, miszerint a városi uszodát is bezárják.

A krónikához tartozik, hogy az AVUS számára nem éppen a legfényesebben sikerültek az alapszakasz küzdelmei, de a végén itthon győzték le az egyik közvetlen riválist, a Kaposvár csapatát, majd idegenben a Vasast is elkapták, aztán már a középszakasz alsóházi első fordulójában idegenben verték meg a szegedieket.

Matajsz Márk csapata tehát folyamatosan jött fel, a munka kezdett beérni, de jött a stop. Az aligátorokat arról kérdeztük, hogyan vészelik át a pontvadászat és víz nélküli heteket.

Első interjúalanyunk, Kovács Barnabás jól szerepelt, az OB I-es kapusok rangsorában, az akciólövések védése tekintetében a 6. helyet szerezte meg 77 hárítással.

– Ezt az állapotot nem túl jól éljük meg, de ebben a helyzetben szerintem ez volt az ésszerű döntés, mert az egészség az első és a legfontosabb is. Nehéz, mert nagy a bizonytalanság. Nem tudni, lesz-e egyáltalán folytatás és, ha igen, mikor? Sokszor úgy érezzük, hogy már sok ez az egész, jó lenne egy kis pihenő, de azért ilyenkor szembesülünk vele, hogy mennyire is hiányzik az együtt eltöltött idő. Nekünk azért is nehéz, mert vízben edzünk nap mint nap és azt nem lehet pótolni semmivel – nyilatkozta megkeresésünkre a faital hálóőr, aki szintén az otthon maradásra buzdít.

A szintén saját nevelésű, balkezes Hajmási András szerint fontos, hogy a vízben oly fontos dinamikát szinten tartsák.

Nálunk is mindenki otthon van, kapunk minden héten edzésprogramot, azt mindenki teljesíti.
Egyéni program szerint haladunk, többféleképpen, van dinamikusabb edzésünk is, ami segít, hogy a vízben szükséges dinamikánk ne kopjon ki, valamint erő-állóképességi edzéseket is tartunk – válaszolt a fiatal szombathelyi pólós.

Az AVUS rutinos kapusa, Horváth Alex a ziccerek védésében teljesített kiválót, hiszen a bajnokság kapusai között Kósik (Debrecen), Mizsei (Miskolc) és Bisztritsányi (UVSE) mögött az előkelő 4. helyet szerezte meg.

– Személy szerint nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom nagyon jó formában voltunk, szép győzelmeket arattunk nagyon jó helyen álltunk. Ugyanakkor ezek természetesen másodlagos és elhanyagolható dolgok, ahhoz képest, ami történik és jelenleg vár ránk. Szerintem is az egészség mindennél fontosabb! Természetesen mi is otthon maradunk, már második héten vagyunk túl amikor kizárólag csak otthon tartózkodunk. Kaptunk edzéstervet, így próbáljuk meg formában tartani magunkat. Várjuk a szövetség döntését ami májusban várható az esetleges folytatásról – fogalmazott Horváth Alex.

Az AVUS játékosai tudják, hogy amennyiben május 11-ét követően az a döntés születik, hogy folytatják a bajnokságot, gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni mindent.

Az AVUS játékosai tehát továbbra is tartják a vezetőedzővel és egymással is a kapcsolatot, üzenetüket is otthonaikból fogalmazták meg. Nézd meg ITT

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!