A honi labdarúgás felvirágozása és a 2016-os kontinensviadalra való kijutás legfőbb záloga Dárdai Pál munkássága volt a szurkolók véleménye szerint. A magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitányként 4 győztes mérkőzés mellett 2 döntetlent és egy vereséget szenvedett irányítása alatt a nemzeti tizenegy. Érdekesség, hogy az oroszok elleni 2-1-es vereség barátságos mérkőzésen történt.

Edzői munkája viszont ahhoz a Hertha BSC-hez kötötte, amelynek játékosként majd trénereként is számolt vele. Az U16-os együttest 2012-től irányította, majd 2015-től a felnőtt csapat vezetőedzője lett. Dirigálása alatt a berliniek Európa-liga indulást érő helyen végzett, amely a bajnokság alatt sokáig a dobogón állt. 2016/17-es szezonban még egy lapáttal rátett a tréner.

A veretlenségét a 14. fordulóig őrizte a Hertha, majd a 6. helyen végeztek. Leváltása óta több csapat is megkereste a magyar szakembert, több szurkoló szerette volna, ha ismét leülne a válogatott kispadra. Erre viszont kevés az esély, főleg most, hiszen új feladat vár Dárdai Pálra. Visszatér ugyanis korábbi sikereinek helyszínére.

Michael Preetz ügyvezető bejelentette, hogy Dárdai Pál a következő bajnoki évad kezdetétől utánpótlásedzőként tér vissza a Herthához. A bejelentésen kitértek arra is, hogy még nem tisztázott, hogy mely korosztályt irányítja majd a 44 éves magyar tréner. Az viszont egészen biztos, hogy egy jó szakemberrel bővült ismét a berlini csapat szakmai stábja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!