Elmondása szerint egész Magyarországot képviseli és a magyar emberekről alkotott képet befolyásolja Vadócz Krisztián, az uruguayi Penarol labdarúgócsapatának légiósa, aki január elején igazolt a dél-amerikai együtteshez, melynek színeiben öt mérkőzésen léphetett pályára a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet előtt.

    A 34 éves középpályás a Kossuth Rádiónak azt mondta, Uruguayban kevésbé érzékelhetők a világjárvány hatásai, az emberek energikusak és vidámak, de igyekeznek betartani az előírásokat, nem szerveznek összejöveteleket és próbálják tartani egymástól a távolságot.
“Én is elzárva élek, de minden nap kimegyek edzeni, mert heti hat napra küldik az egyéni feladatokat, valamint megkaptuk hozzájuk a felszerelést, így mindenki egyénileg el tudja végezni ezeket” – nyilatkozta Vadócz, hozzátéve, hogy Montevideóban két hétig csak a szupermarketek és a gyógyszertárak voltak nyitva, de az elmúlt 2-3 napban az egyéb boltok egyharmada újra kinyitott.
“Három héttel ezelőtt volt az utolsó mérkőzésünk, két hete pedig már nem edzünk közösen, és bár egyelőre még nem kaptunk arra vonatkozó jelzést, hogy fizetéscsökkentésre kellene számítanunk, valószínűleg mi sem fogjuk ezt elkerülni, hiszen a jelenlegi helyzetben teljesen normális, hogy mindenhol ez történik” – mondta a 42-szeres válogatott középpályás.
Vadócz elmondta, az első pillanatokban fontos volt, hogy jó benyomást tegyen a csapattársaira, a szakmai stábra és a szurkolókra, és kiemelte, örül, hogy Diego Forlán, a Penarol vezetőedzője beválogatta őt is abba a társaságba, amellyel sikerre akarja vinni a klubot.
“Nagyok az elvárások az edzővel szemben. Azt várják tőle, hogy szép eredményeket érjen el a csapat az ő irányításával, én pedig akármit is csinálok itt, azzal Magyarországról és az összes magyarról alakítok ki egy képet az uruguayiakban” – jelentette ki a futballista.
Vadócz azt mondta, a fővárosi klub szurkolói imádják a labdarúgást, az utcán viselt mezek 80 százaléka Penarol-trikó, “az apukák a tengerparton pedig jobban dekáznak, mint én”.
“Fanatikusan szeretik a futballt, és vigyáznunk is kell, hogy sikeres legyen a csapat, mert ha kikapunk, nem biztos, hogy a következő héten kapok kenyeret a sarki fűszeresnél” – nyilatkozta a magyar játékos.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!