A koronavírus-járvány miatt minden sportág kényszerpihenőre kényszerül, így a röplabda is. A szombathelyi extraligás csapat március 18-án történt egyeztetés végén jutott arra az elhatározásra, hogy a fertőzés veszélye miatt 2020. május 15-ig felfüggeszti a felnőtt és a korosztályos bajnokságokat. Nagy valószínűséggel ez azt jelenti, hogy véget ért az idei szezon.

A Haladás Szombathely csapata legutóbb március 8-án lépett pályára Békéscsabán és a kialakult helyzet fájó lehet a játékosoknak valamint a szakmai stáb számára is. A vasi alakulat ugyanis egyre jobb formában volt, győzelme mellett megszorongatta a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Békéscsabát is. Ez azonban már a múlt…

A játékosok egyéni edzésterv alapján töltik otthonaikban az elmúlt napokat, kivéve Sharonda Pickeringet. Brit Virgin-szigeteken érvényben lévő beutazási tilalom miatt az Egyesült Királysághoz tartozó szigetek területére nem léphet be senki, még akkor sem, ha helyi állampolgársággal rendelkezik. Így otthonától távol készül a center.

A rendelkezést egyébként Andrew Fahie miniszterelnök jelentette be és ennek értelmében április 6-án 11:59 óráig tart első körben a szigorú korlátozás. A Haladás vezetősége természetesen mindenben segíti a játékost ebben a nehéz helyzetben is, ebbe a repülőjegy megváltása is beletartozik. Már csak az a kérdés, hogy mikor térhet haza a 14-es mezben játszó röplabdázó?!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!