Hazánkban emelkedő tendenciát mutatnak a koronavírus-járványban szenvedők száma. Épp ezért valamint a húsvéti ünnepek közeledtével további szigorításokra kellett számítani. Ennek apropójából élő Facebook videóval jelentkezett a szombathelyi polgármester, Dr. Nemény András is, aki a rendkívüli bejelentést tett.

A sportolással kapcsolatos részében kitért a maszkok és a további védőfelszerelések helyes használatára is. Ugyanakkor a szigorítás jegyében a Csónakázó-tó sétányát, a Sportliget területét valamint Parkerdőt kizárólag szabadidős célú gyalogos közlekedésre – gyalogos vagy kerékpáros megközelítéssel – vehetők igénybe (az erre vonatkozó jogszabályok szerint).

Lezárásra kerülnek ezen helyszínek parkolóit és itt rendőri ellenőrzésekkel tartják be az előírást is. Egyéni, szabadidős sporttevékenységet kizárólag egyedül, másoktól 10 méteres távolságban űzhető. Lezárásra kerülnek a városi atlétika pályák – így a Sugár úti és a Városligeti pálya is. A polgármester bejelentése itt megtekinthető teljes egészében:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!