AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében már egy hete házhoz viszik a kultúrát. Az online felületeiken túl a lakásaikba ,,kényszerített” szombathelyieknél “élőben” is megjelenik a kultúra, a tánc, a mozgás, természetesen a veszélyhelyzet által megszabott határok maximális betartásával.

Az AGORA munkatársaitól megtudtuk, hogy a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken már hetek óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek. A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indították útjára a #kulturfutar elnevezésű akciójukat.

 

Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

 

Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak
hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval köszönik meg az együttműködést.

Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget
erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az
otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

 

Az első #kulturfutar múlt héten csütörtökön indult. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot, a város showmanjét – sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanárt, a Városi Diáksport Bizottság elnökét, a Vargaréna Skate park létrehozóját – kérték fel az esti körútra. Aztán az ENERGY Dance Team és a West Side TSE táncos-koreográfusai is megmozgatták az erkélyközönséget.

Mi az április 7-i programot örökítettük meg. Fotóink a A Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Oladi és a Stromfeld lakótelepen a Salsa La Vida – Harmónia Egyesület fellépésein készültek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!