Városunk meghatározó egyesületévé nőtte ki magát néhány év alatt a Szombathelyi Futóklub. A baráti kocogásból, közös edzések majd pedig rendezvények, versenyek követték. Ennek ékköve az éjszakai futás, amely több száz embert mozgatott meg az elmúlt időszakban. A koronavírus-járvány miatt hozott szigorítások viszont megnehezíti a futók életét.

Ebben szeretnének segítő kezet nyújtani Pátkai Attiláék. Egyfelől mindenkit mozgásra ösztönöznek – természetesen az előírt óvintézkedések betartása mellett – másrészt útvonalakat ajánlanak. Ahogy megírtuk a Csónakázó tó sétányát, a Sportligetet és a Parkerdőt már csak gyalogosok vehetik igénybe, a sportpályákat pedig bezárták.

Így a Városliget és a Sugár úti atlétikai centrum is zárt kapukkal áll az elkövetkezendő napokban. Ugyanakkor a Szombathelyi Futóklub oldalán négy szakaszt is megosztottak, ráadásul részletes leírás kíséretében, hogy még könnyebb dolga legyen a futóknak.

Intant kör 1.- 9 km es útvonal: http://www.futoterkep.hu/futas/INSTANT_KOR_VIZEINK_NYOMABAN_HOSSZABB_TAV__979oa5u/

Instant kör 1. – 7,5 km-es útvonal: http://www.futoterkep.hu/futas/INSTANT_KOR_VIZEINK_NYOMABAN_ROVIDEBB_TAV__97amkri/

Instant kör 2 – 10 km: http://www.futoterkep.hu/futas/INSTANT_KOR_2_KERESZTEK_NYOMABAN__97b1lo8/

Instant kör 2 – 7,5 km: http://www.futoterkep.hu/futas/INSTANT_KOR_2_ROVID_UTVONAL_KERESZTEK_NYOMABAN__97b3qu6/

Önmagunk ösztönzése mellett a futóklub felhívást is közzé tett hivatalos oldalán. Az ünnepi időszakban bármikor sportoljunk – tegyük ezt bárhol – azokért cselekedjük, akik értünk dolgoznak ebben a megfeszített időszakban. A posztot a #mindveletekvagyunk hashtaggel kell feltölteni az egyesület Facebook oldalára, amit ITT elértek!

(címlapkép illusztráció)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!