Mayer Szabina, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia volt válogatott beállósa számára sem szokványos a jelenlegi helyzet, ezért az idei Húsvét sem lesz az.

– Eddig minden évben családi körben töltöttük a húsvétot, most a férjemmel kettesben leszünk Szombathelyen. Édesanyám és a nagymamám a húsvéti ünnepek során mindig az ünnephez köthető tradicionális ételeket készít, most, ebben a megváltozott helyzetben kettőnkre hárul a feladat. A menü házi sonka (édesanyám küldte) ecetes tormával, főtt tojás (nagymamám házi tojásából), kalács (azt mi készítjük el) és zöldség lesz. Emellett természetesen betartjuk a nagypénteki böjtöt is – válaszolt érdeklődésünkre Szabina.

Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely válogatott játékosa is szűk körben ünnepel.

– Természetesen itthon leszünk, annyiban változnak a hagyományok, hogy szűk családi körben fogjuk tölteni az ünnepet. A menü a hagyományos húsvéti sonka, kalács, torma és zöldségek lesznek – fogalmazott a 2019-es ,,Év játékosa” címet is elnyert kiváló kosaras. 

 

Nagy Lotti, a Szombathelyi Kötélugró Klub többszörös korosztályos világbajnok sportolója is itthon, Szombathelyen tölti a húsvéti ünnepeket. Lotti a kényszerpihenő miatt sem állt le, napi másfél-két órát edz.

– Sajnos most nem tudunk a mamához és az unokatestvérekhez menni, de szerintem így is nagyon jó lesz. A húsvéti sonka, a tojás, a kalács ezúttal sem marad el, anya pedig még hidegtállal is készül, a süteményt pedig közösen sütöttük – tudtuk meg a mindig mosolygós fiatal bajnoktól, aki a megnövekedett szabadidőben olvas, fest és sokat társasjátékozik családtagjaival.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!