Az MKSZ április 9-i döntése, – a felfüggesztett idény kapcsán – helyezéseket nem állapított meg. Mindez azt jelenti, hogy sem a bajnokságoknak, sem a Magyar Kupának, sem a Liga Kupának nincsenek győztesei és helyezettjei a 2019/2020-as idényben, így nincsenek kieső és feljutó csapatok sem, az európai kupaindulásra pedig azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018-19-es bajnoki helyezéseikkel kivívták. Erről a nem mindenki számára méltányos döntésről ITT már írtunk.
Az újonc SZKKA csapatát egyébként 6 győzelemmel 1 döntetlennel és 11 vereséggel, 13 megszerzett ponttal az előkelő 11. helyen érte a bajnokság befejezése.
Az alábbiakban a szombathelyi NB I-es kézilabda-klub vezetőedzőjének véleményével ismerkedhetnek meg.
– Várható volt, hogy nem lesz folytatás, ezért nem lepett meg. Ebben a helyzetben nagyon nehéz úgy döntést hozni, hogy ne legyenek sértett csapatok, ezen döntés után is van, aki igazságtalannak érzi és, ha másként döntött volna az MKSZ akkor is lennének. Nekünk a jövőnket nem befolyásolta a döntés, mert a pályán elért eredményeink alapján messze voltunk a kieső helyen lévők pontszámától. A bajnokság befejezése kétségtelenül a legjobb döntés volt. Ha folytattuk volna, akkor hogyan? Zárt kapus mérkőzésekkel? Szurkolók nélkül? Úgy nincs értelme, hiszen nekik és róluk szól ez a mi szakmánk, hogy őket szórakoztassuk – válaszolt érdeklődésünkre az SZKKA közönségkedvenc vezetőedzője. 

Marosán Györgytől azt ism egtudtuk, hogy a további program egyéni edzésterv szerint alakul. A fiatal szakvezető szerint sem lehet 3-4 hónapot edzés nèlkül eltölteni.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!