Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében már több hete házhoz viszik a kultúrát. Ahogy azt már korábban is megírtuk, az online felületeiken túl, a lakásaikba ,,kényszerített” szombathelyieknél “élőben” is megjelenik a tánc, a mozgás, természetesen a veszélyhelyzet által megszabott határok maximális betartásával.

Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Ahogy a szervezők írják, azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval köszönik meg az együttműködést.

Képeink a Joskar-Ola és a KISZ lakótelepen készültek.

A közösségi élmény sajnos továbbra is pótolhatatlan és hiányzik, ezért ezen a héten is hódít a #kulturfutar elnevezésű akció.

A Húsvét utáni első estén a Movement Academy tagjai látogattak el a város sűrűn lakott lakótelepeire, és mobilhangosítással szólították ki a közönséget erkélyeikre. A célt ezúttal is elérték: közös tánccal, mozgással tették különlegessé a lakótelepi otthonaikba szorult szombathelyiek estjét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!