Továbbra is lassan, de emelkedő számokat mutat hazánk statisztikája, ami a koronavírusban szenvedőket illeti. Úgy fest, hogy sikerül elkerülni a drasztikus megugrást, amit Olasz-, és Spanyolországban tapasztaltak. Továbbra is a 60 évnél idősebbek valamint a krónikus betegségben szenvedők vannak leginkább kitéve a veszélynek.

Ennek megfelelően Szombathely város vezetése a legutóbbi hétvégére meghozott szigorításokat ezúttal is életbe lépteti. Szombaton és vasárnap továbbra is zárva maradnak azok a parkolók, amelyeket korábban lezártak a forgalom elől. Ezek közül első helyre kívánkozik a Csónakázó tó és környéke, ahová rendszeresen jártak, járnak sportolni.

Hétköznap még engedélyezve volt a város sporttelepeinek használata, azonban a hétvégén lezárják a Sugár úti atlétikai centrumot és a Városligeti pályát is. A Csónakázó tónál, a Sportligetben valamint a Parkerdőben csak sétálni szabad, egyedül vagy egy háztartásban élőkkel. A távolságot másokkal szemben minimum 1,5 méterrel kell megtartani.

Közterületen engedélyezett a sporttevékenység, de csak egyénileg lehet végezni és itt is ügyelni kell a távolság betartására. Ez 10 métert jelent mindazoknak, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel. A maszkok használata előírás a Fő téren, a Csónakázó tónál, a Sportligetben és az összes városi közpark területén is.

Ismét érinti a szigorítás a 18 évnél fiatalabbakat, akiknek este 8 és reggel 6 óra között tilos közterületen tartózkodni. Ezúttal enyhítést kaptak a fagylaltot árusító helyek. Kinyithatnak, de gondoskodniuk kell arról, hogy a sorban állók között minimum 1,5 méter legyen várakozás közben. Ezek a korlátozások 2020. április 18-19-i hétvégére érvényesek!

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!