A 2019/2020-as szezont – a koronavírus-járvány miatt – befejezettnek nyilvánította a Magyar Kézilabda Szövetség. Erről ITT már írtunk.
Az újoncként nem egyszer parádés meccset produkáló, messze a várakozás felett teljesítő szombathelyi kézisek a 11. helyen álltak a világ legerősebb bajnokságának számító 14 csapatos K&H női kézilabda ligában, amikor véget ért a pontvadászat.
A döntés persze nem mindenkinek tetszett, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia is szívesen játszott volna tovább egy jó helyezés reményében, de az NB I-es női kézilabdacsapat vezetése tudomásul vette, hogy ebben a helyzetben szükséges volt a szövetségnek így határozni. Közben a Pődör Zoltán vezette klub már a következő szezon együttesét építi. Az alakuló játékoskeretről az ügyvezető elnök árult el részleteket a megyei napilapnak.
– Öt játékosunktól búcsúztunk el. Gadányi Maja végzett a tanulmányaival Szombathelyen, hazatér Budapestre. Sipeki Flóra vőlegénye miatt az NB I/B-s Budaörs színeiben folytatja pályafutását. Sárosi Nanette év közben érkezett hozzánk, a sok sérülés miatt volt rá szükségünk, alapból is csak a bajnokság végéig terveztünk együtt, most tehát távozik. Dijana Joveticcsel nem tudtunk megegyezni a folytatást illetően, így elválnak útjaink. Az év közben komoly vállműtéten átesett Mayer Maja pedig úgy tűnik, hogy befejezi pályafutását – nyilatkozta a Vas Népének az újabb 5 évre klubvezetőnek megválasztott ügyvezető.
Szerkesztőségünk a visszavonuló Mayer Maját a döntés hátteréről, valamint a jövőről kérdezte meg.

– Nagyon sokat gondolkodtam, nem egy álmatlan éjszakámba került, de meghoztam a döntést, kénytelen vagyok belátni, hogy versenysportra már alkalmatlan a vállam! Amikor megtudtam, hogy  két alkalommal is műtőasztalra kell feküdnöm, elkezdtem gondolkodni a jövőmön. Elsődleges célomnak tűztem ki, hogy teljesen rendbe jöjjek! Szeretnék még kézilabdával és egyéb sporttal foglalkozni a jövőben, így mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez a váll 100%-os legyen. Most azon van a hangsúly, hogy a rehabilitációm jól sikerüljön és egyúttal készülök a civil életre is. Sok fantasztikus embert ismertem meg Szombathelyen! Köszönöm Bölöni Rolandnak, aki felfigyelt rám és Szombathelyre kerülhettem és Pődör Zoltánnak a 8 évet! Szeretném még a volt vezetőedzőm, Füzesi Ferenc családjának részvétemet kifejezni. Feri rengeteget segített nekem az első műtétem után felépülni, egy fantasztikus embert ismertem meg személyében! Hálás köszönet érte! Szeretnék köszönetet mondani még a szurkolóinknak a rengeteg szeretetért – nyilatkozta weboldalunknak Mayer Maja.

A Vas Népe cikkéből az is kiderül, hogy a tavalyi keret kilenc játékosa a 2020/2021-es szezonban is SZKKA-mezt visel majd.

– Csire Fanni, Horváth Petra, Mayer Szabina, Pődör Rebeka, Szendrei Barbara, Varga Nikolett, Virág Noémi, Liliia Horilska és Katarina Tomasevic is elfogadta az ajánlatunkat és a következő, a 2020/2021-es szezon végéig szóló szerződést írt alá. A fiataloktól Bíró Dorina, Franka Ramóna, Tóth Antónia és Kozma Adrienn jön fel a felnőtt keretbe.

Nagy sajnálatomra Biljana Bandelierrel egyelőre a fizetéscsökkentésről nem tudtunk megállapodni, de azért még bízom abban, hogy kedvezően alakul az ügy, és tudjuk folytatni a közös munkát. A 13 fős létszám szűk, ennek megfelelően bővíteni, erősíteni kell a keretet. Meg is egyeztünk egy komoly minőséget képviselő légióssal, de visszaléptünk a szerződtetésétől – csak ismételni tudom magam: pénzügyi téren jelenleg észnél kell lennünk – tette hozzá Pődör Zoltán.

A jövőről megtudtuk, hogy három magyar játékossal állnak tárgyalásban már hosszabb ideje, ezek az egyeztetések jól haladnak, de neveket majd csak akkor mond a klubvezető, ha konkrétumokról is beszámolhat. Pődör Zoltán szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben felértékelődik a minőségi utánpótlásképzés, ezért a korábban már megfogalmazott célok mit sem változnak, minél több NB I-es játékost szeretnének Szombathelyen nevelni, így a 2002/2003-as korosztályt a felnőttek között, az NB I/B-ben versenyeztetik, de tervben van egy NB II-es csapat indítása is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!