K.O. avagy gázolt a vasi expressz – ezzel a címmel hozta le a sportnapilap a Haladás VSE elsöprő sikerét, amely 30 éve történt. A Ferencváros a bajnoki címhez szükséges pontokért érkezett Szombathelyre, míg a házigazda a kiesés elől menekült. A mezőny nagyon sűrű volt, hiszen a 19. fordulót követően 13. helyen állt a Hali, 3 egységgel megelőzve a kiesőhelyen álló ETO-t.

A zöld-fehér rangadónak egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei. Az összel sok pontot hullajtott Fradi soraiban játszott ekkor a gólgyáros (és a góllövőlista élén álló) Dzurják, a védelem tengelyében a Simon-Limperger duó, azonban Albert, Páling és Józsa kapus neve is ismerős lehet a labdarúgás szerelmeseinek.

A szombathelyiek az Andorka – Hegyi, Szabó, Jagodics, Görög – Elekes, Bognár, Illés, Deéry – Csertői Schaffer összeállításban kezdett. Érdekesség, hogy Gunyhó Ferenc csak a kispadra akarta először ültetni Deéry-t, majd a találkozó előtt mégis a kezdőbe nevezte. A középpályás pedig meghálálta a bizalmat és mesterhármassal járult csapata sikeréhez.

Az esélyekkel dacolva a szombathelyiek magabiztos játékkal rukkoltak ki és a találkozó elejét leszámítva végig kontrollálták az összecsapást. A forduló rangadójára 20 ezer ember volt kíváncsi, ez a második legnézettebb mérkőzés volt a Rohonci úton. A rekordot – a feljegyzések szerint – szintén egy zöld fehér rangadó tartja. 1967.11.26-án 22 ezer ember szurkolta ki a Hali 2-1-es győzelmét az FTC ellen.

Haladás VSE – Ferencváros 4:0 (2:0)
Szombathely, 20.000 néző, V: Kovács.

Haladás: Andorka – Hegyi, Szabó, Jagodics, Görög – Elekes (Tóth 80.), Bognár, Illés, Deéry – Csertői, Schaffer (Halmosi 87.)
Vezetőedző: Gunyhó Ferenc

Ferencváros: Józsa – Vaszil, Simon, Limperger (Telek 79.), Bús – Nagy Zs., Albert, Kincses – Páling, Dzurják, Fonnyadt (Dukon 76.)
Vezetőedző: Rákosi Gyula

Gólszerzők: Deéry (20., 52., 65.), Schaffer (33.)

Sárga lap: Szabó (65.), Görög (80.) illetve Simon (25.), Dzurják (38.), Limperger (63.)

Kiállítva: Görög (87.)

Jók: Deéry (a mezőny legjobbja), Andorka, Csertői, Bognár illetve Simon, Kincses

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!