A világelit 11 istállóját tömörítő Velon-csoport szervezésében szerdától öt külön virtuális versenyt rendeznek, három-három bringás áll a digitális rajthoz minden csapatból, az indulókat napról napra válthatják az istállók.
A szerdai nyitányon a CCC-ben azonnal szerephez jutott 21 éves magyar kerékpáros, aki a 26,6 kilométeres távot 58:17.5 perc alatt teljesítette, ez a 16. legjobb teljesítmény volt az 57 résztvevő közül. A képzeletbeli dobogó felső fokát a kétszeres időfutam-világbajnok Dennis (Ineos) hódította el a garázsában versenyezve, az ír Nicolas Roche (Sunweb) és ausztrál honfitársa, James Whelan (EF) előtt.
A márciusi – a világjárvány miatt lerövidített – Párizs-Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás országúti viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztották a többi között a Giro d’Italiát, a Tour de France-t, valamint az öt legnagyobb egynapos verseny, a Monumentumok közé tartozó négy tavaszi viadalt. A svájci körversenyt – amelyre június 6. és 14. között került volna sor – idén nem rendezik meg, erre a második világháború óta nem volt példa.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!