„Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy ha a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor” – áll az MLSZ Facebook-oldalán.

Ez a határozat három sorozatra vonatkozik:, a férfi NB I-re és Magyar Kupára, valamint a női NB I-re.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára az MLSZ versenysorozatainak folytatásáról hozott mai döntéssel kapcsolatban elmondta: „A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását.”

A férfi NB I március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe, ám a címvédő és listavezető Ferencvárosnak korábbról a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseit is pótolnia kellene. A Magyar Kupában az elődöntők következnek.

A női NB I-ben a 13. forduló volt a legutóbbi, amelyet le tudtak játszani, az MTK Budapest–Diósgyőr találkozót kivéve.

Az NB I-es férfi csapatok közül a Ferencváros, a ZTE, a Kisvárda, a Mezőkövesd, a Honvéd, a DVSC és a Kaposvár kis csoportokban már megkezdte az edzéseket és jövő szerdától a DVTK is így tesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!