Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette az éjszaka folyamán, hogy az NBA engedélyezte a csapatoknak, hogy május 1-jével kinyithassák az edzőközpontjaikat, de csak azokban a városokban, ahol az állami kijárási korlátozások ezt megengedik.

Georgia államban már kicsit lazítottak a szabályokon, de az Atlanta Hawksnál még nem kapták meg a ligától az írásos engedélyt – az állami szabályozások miatt a Charlotte Hornets leghamarabb május 8-án tud nyitni, a Detroit Pistons pedig május 15-én, addig kijárási korlátozások vannak érvényben Észak-Karolina, illetve Michigan államokban.

Wojnarowski hozzátette, hogy mindez nem azt jelenti, hogy biztosan folytatódik a szezon, csak a liga biztosítani akarja, hogy ha lehetséges, kezdjenek el formába lendülni a játékosok egy ellenőrzött környezetben. Később a szakíró azt is megírta, hogy a csoportos edzések és szervezett csapatesemények továbbra is tiltottak – ahol egyébként a korlátozások belátható időn belül nem lesznek feloldva, ott a liga igyekszik egyéb megoldásokkal segíteni a csapatokat, hogy edzeni tudjanak a játékosok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!