Még a húsvéti ünnepek előtt meghozta döntését a Magyar Röplabda Szövetség is, amelyből kiderül, minden bajnokságot befejezettnek tekint. Ez megyénkben a Haladás extraligás valamint a SzoESE másodosztályú csapatai mellett nagyban érintette a Szombathelyi Sportiskola korosztályos gárdáit. Több száz gyermek sportolását biztosító egyesület szakosztályvezetőjével beszélgettünk.

– Már egy hónapja meghoztunk egy fontos lépést. Március 13-án a Szombathelyi Sportiskola Röplabda szakosztálya is felfüggesztette az edzéseket. Az egyéni és kiscsoportos foglalkozásainkat sem tartottuk meg! Fókuszban az állt, hogy megőrizzük sportolóink és kollégáink egészségét!

Miben változtatta meg a munkát a kialakult vírusveszély?

– Nehezítő körülmény ellenére sem álltunk le a munkával. Az edzők online próbálnak a gyerekekkel kapcsolatot tartani! Heti edzésterveket, kvízeket készítenek röpiseink számára! Óriási segítségünkre van gyógytornászunk, Arthoffer Andrea és erőnléti edzőnk ebben az időszakban, Lippai Dávid! Heti 4-5 videós anyagot készítenek, amiket a csoportjaink tudnak hasznosítani! Sajnos a kicsikkel nehezebb a kapcsolattartás, de a nagyobbak nagyon lelkesek!

A félbemaradt, és mára befejezett bajnoksággal mennyire elégedett?

– Csapataink közül a legjobban az u17-es korosztály állt a bajnokságban, de a többi csapattal együtt Ők sem folytathatják a küzdelmeket! Az U13 I.osztályban tervezik csak az országos döntőt lejátszani szeptemberben, de ott nem vagyunk érdekeltek! Viszont az u10, az u11 és az u13-as Országos Mini Kupára 7 csapattal is neveztünk. Ezt szintén szeptember végén vagy október elején tervezik megrendezni! Itt még a korosztályok nem változnának! Sajnos ez a 3-4 hónap nagyon fog hiányozni a gyerekeknek véleményem szerint. Az edzések újrakezdésének időpontjáról csak találgatni tudunk!

Kényelmetlen kérdés, de anyagilag is megterhelő ez az időszak?

– Kollégák mindegyike márciusban még teljes fizetést kapott. Jövő hét elején döntünk a továbbiakról. Masszőrünkkel április 1-től közös megegyezéssel szerződést bontottunk! Módosított munkaköri feladatokkal igaz, de tovább dolgozunk. Edzőink az online edzések mellett edzéstervezési, edzéselméleti és módszertani feladatokat is kapnak minden hétre! Klubszinten is változások lesznek, hiszen a jövő évi tao pályázatot minden egyesületnek visszadobták. 25-30% csökkentést kértek mindenkitől! Sajnos az azóta beadott, módosított pályázatok esetén is még sok helyen további csökkentést irányoztak elő! Működésünkhöz kértük a szülőket, hogy a havonta fizetendő működési hozzájárulásokat a továbbiakban is próbáljak befizetni! Ők most ezzel tudnak a legtöbbet segíteni!

Programok tekintetében is alaposan felforgatott mindent ez a járvány…

– Valóban, amit csak lehetett keresztül húzott a vírus! Tavaszra terveztük az ovi zsinórlabda játékdélután második fordulóját. Emellett pedig áprilisban szerettük volna elkezdeni az óvodákban a zsinórlabda foglalkozásokat. Ezek sajnos nem valósulhatnak meg. Továbbá a szűkös pénzügyi helyzetre való tekintettel a Horvát Oktatási Központ tornaterem felújítás projekttel is mi lesz? Van egy elnyert 80 milliós pályázat. Ennek 30% önerő, 70% TAO-forrás!

Bedőcs Gergely szakosztályvezető napjai hogy telnek?

– Meglehetősen dolgosan, hiszen az Utánpótlás Bizottság tagjaként heti rendszerességgel online értekezleteken veszek részt. Rövid időn belül elkészülnek a jövő évi versenykiírások is! Sok fontos kérdésről és szabálymódosítástól döntöttünk a napokban! Ami elmondható, hogy már most a csapatok leendő szűkösebb pénztárcájával kellett gondolkoznunk! A SZOSI-hez kötődő hír még, hogy a kisbuszunkat felajánlottuk ételkihordásra es vásárlásra az Önkormányzatnak! Kollégáink többen is segítenek a fuvarozásban! Bízom a csapataink összetartó erejében. Reméljük hamarosan véget ér ez a rémálom!

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával jött létre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!